Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниЗагадка з майбутнім будівлі по вулиці Вінницькій, 44 у Бердичеві майже розкрита

Загадка з майбутнім будівлі по вулиці Вінницькій, 44 у Бердичеві майже розкрита

Колись, в далекі вісімдесяті роки минулого століття, а може й трохи раніше, радянські проєктувальники намалювали чудовий проєкт забудови на тодішній вулиці Свердлова.

Для потреб навчальних закладів міста тут збудували два п’ятиповерхових гуртожитки, а між ними квадратну будівлю Будинку побуту. Вона закрила собою залишки старих єврейських будинків, і з дороги цей мікрорайон став показово радянським. Крім побутових потреб майбутніх студентів, проєктувальники подумали навіть про їхнє спортивне дозвілля, запланувавши на березі річки будівництво спортивно-фізкультурного комплексу.

З того часу пройшло пів століття, за які в Будинку побуту встигли перебути і фотоательє, і швейне ательє, і банківське відділення, і типографія, і партійні офіси, і ще чимало різноманітних бізнес-структур. Будівлю, яка була комунальною власністю, не раз заставляли у заставу за кредити, якими погашали борги комунальних підприємств.

Та врешті-решт, уже за нинішньої каденції міської ради, її виставили на продаж, і відомий бердичівський підприємець Сергій Коренівський купив цю будівлю. Згодом на містобудівній раді було затверджено ескізний проєкт оновлення її фасадів, і робота закипіла.

Що саме там буде, власник нікому не говорив, мовляв, спочатку зробимо ремонт, а потім побачимо. Ходили чутки, що тут має бути нова приватна клініка чи новий будівельний магазин. Кілька тижнів тому на фасаді почали встановлювати букви зовнішньої реклами, але відразу закрили їх від допитливих перехожих.

Сьогодні біля цієї будівлі знову було людно, адже за договором підряду бердичівські рятувальники тут різали величезні горіхи, які багато років росли поряд з будівлею, та невеличкі яблуні й інші дерева. Кажуть, що майже два роки пішло на те, щоб оформити дозволи на цю вирізку. Здавалося б, людина у такий непростий час вкладає гроші не у віллу в Іспанії, а в красу та благоустрій рідного міста, але бюрократичних проблем при цьому виникає чимало.

З однієї з назв, що на фасаді, трохи злетіла чорна плівка і вдалось прочитати кілька букв: «…та дек..». А порівнявши форму логотипа колишнього меблевого магазина Сергія Анатолійовича та форму закритої вивіски на оновленій будівлі, вдалось розшифрувати і повну назву та майбутню спеціалізацію цієї будівлі «Меблі-центр» «Фурнітура та декор».

Біля будівлі буде стоянка для автомобілів та акуратні клумби і газони, але коли відбудеться відкриття магазина, поки що невідомо.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img