Свіжі новини
ГоловнаСвітШахраї вкрали в житомирської журналістки понад сотню тис. грн, які вона зібрала...

Шахраї вкрали в житомирської журналістки понад сотню тис. грн, які вона зібрала на дрон для свого чоловіка-військового

Шахраї вкрали в житомирської журналістки Тетяни Хмель 139 тисяч гривень, які вона збирала з травня на квадрокоптер Mavic 3-T для підрозділу свого чоловіка, який служить у ДШВ. Про це медійниця повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Ще в травні вони створили точну копію чатботу Monobank, в якому вели зі мною комунікацію щодо стану моїх рахунків, пізніше повідомивши мене про закінчення строку дії моєї картки та проконсультували мене стосовно подальших дій. Пізніше я зверталася у цей чатбот з іншими питаннями, де мені надавали допомогу. А 1 липня в цьому чатботі мені прийшло повідомлення, що мій рахунок буде заблоковано через надмірну активність і нецільове зарахування коштів
», — написала Тетяна Хмель.

У коментарі журналістка розповіла, що так званий «співробітник банку» впродовж усього часу не запитував нічого підозрілого, а натомість сам називав їй суми транзакцій, імена донаторів і навіть їхні коментарі у призначеннях переказу.

1 липня на банку приходило багато донатів, оскільки подруга Тетяни журналістка Ірина Кирилович у свій день народження попросила друзів підтримати збір на дрон. Упродовж тривалої телефонної розмови шахрай пояснив, що через таку активність транзакцій і привітання з днем народження у призначенні платежу банк може зупинити збір для перевірки, а згодом повернути гроші людям, які долучилися до збору.

За вказівкою шахраїв Тетяна Хмель вивела гроші з банки на свою картку, з якої невдовзі зникли всі кошти. Невдовзі вона звернулася до поліції Житомирської області, кіберполіції та monobank з проханням розслідувати цей інцидент.

Наразі поліція розпочала розслідування за фактом шахрайства.

«За зверненням містянки поліцейські відділу №1 Житомирського райуправління відкрили кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події — ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває досудове розслідування»,
— повідомила старша інспекторка з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Шахраї вкрали в житомирської журналістки понад сотню тис. грн, які вона зібрала на дрон для свого чоловіка-військового
Ваша стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img