Свіжі новини
ГоловнаРеконструкція житомирських скверів припинилася через війну

Реконструкція житомирських скверів припинилася через війну

Торік в обласному центрі планували модернізувати майже десяток скверів, проте встигли оновити лише частину. Зокрема, до кінця серпня 2023 року мали завершити реконструкцію п’ятьох скверів, але зробили лише три. Витратили трохи більше 13 мільйонів гривень.

Більше ніж у 2,6 млн грн обійшовся новий сквер на перехресті Троянівської і Радивилівської: там поклали плитку, встановили лавки, смітники та зробили освітлення. Вчасно завершили роботи й на розі вулиць Шевченка-Князів Острозьких, на цей об’єкт витратили понад 5 млн грн., він дуже сподобався місцевим мешканцям, «вільних» місць тут завжди мало. Найдорожчий сквер, понад 5,6 млн грн, – на майдані Короленка, тут було висаджено найбільше зелених насаджень.

Вже у цьому році практично була завершена реконструкція скверу, що знаходиться на перехресті вулиць Київської та князів Острозьких. Вартість робіт згідно угоди становила 5,4 млн. грн., потім її знизили на 100 тис.грн. і зрештою підряднику заплатили 4.3 млн. грн. через брак коштів. Тут ще залишилось провести ремонт тротуару, довкола скверу.

А третього липня на засіданні Житомирського виконкому прийнято рішення передати цей сквер на баланс трьох комунальних підприємств: «Міському інформаційному центру», «Міськсвітлу» та «Зеленбуду» для подальшого впорядкування та утримання.

На черзі реконструкція скверу, що знаходиться на вул. Героїв Пожежних 125. Тут реконструюють частину території, проведуть робот из озеленення, висадять декоративні рослини. Загальна вартість проекту становить 3,2 млн. грн. Та коли це станеться, поки достеменно не відомо.

Маштабним планам міської влади завадила війна. Після того, як торік податки з доходів фізичних осіб (ПДФО) були перенаправлені з місцевих до Державного бюджету, програму широкої реконструкції міських скверів довелося призупинити. Її, мабуть, відновлять вже у післявоєнний період.

Володимир Суботенко

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img