Свіжі новини
ГоловнаПодіїПосилене патрулювання в Житомирі: як поліція контролює порядок у місцях масового відпочинку

Посилене патрулювання в Житомирі: як поліція контролює порядок у місцях масового відпочинку

Від початку літа поліцейські області перейшли на посилений режим патрулювання місць масового скупчення та відпочинку людей. У Житомирі правоохоронці патрулюють парки, сквери, пішохідну вулицю Михайлівську та інші місця масового відпочинку житомирян.

Кореспонденти разом із поліцією ввечері патрулювали Михайлівську та побачили, які порушення фіксують правоохоронці.

Щодня пішохідну вулицю Михайлівську у Житомирі патрулюють чотири екіпажі поліції. Кожен патруль відповідає за свою територію, яка включає саму вулицю, прилеглі двори та провулки, а також частину вулиці Лятошинського поблизу ліцею №23. Найбільш поширені порушення, які фіксують поліцейські — розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях. Таких порушників попереджають або складають на них протокол про адміністративне правопорушення.

“Відповідальність залежить від реакції самих людей. Якщо ми робимо зауваження і людина адекватно реагує, тобто зрозуміла, вибачилася і покинула місце, то тоді ми робимо усне зауваження. Якщо людина не реагує і не припиняє свої дії, то стосовно особи складаються адміністративні матеріали по факту виявленого правопорушення”, — пояснив офіцер громади Житомирського райуправління поліції Євгеній Семенюк.

Людей, які розпивали алкоголь на самій Михайлівській, під час патрулювання не виявили. Проте у прилеглих провулках та дворах ситуація інша. У провулку за кілька сотень метрів поліцейські помітили двох жінок із слабоалкогольними енергетичними напоями. Адміністративний протокол на цих жінок не складають — обмежуються усним попередженням. За кілька хвилин поблизу дитячого майданчика поліцейські помічають пару зі слабоалкогольними напоями — за кілька метрів від них гралися діти. На чоловіка поліцейські складають адміністративний протокол за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях.

“Це ж не якась горілка чи щось міцне — це ж просто алкогольний енергетик. Я думав, що на подібні напої цей закон не поширюється”, — сказав житомирянин.

За розпивання алкоголю у громадських місцях передбачена адміністративна відповідальність — штраф до 85 гривень. Якщо протягом року особа повторить порушення, сума штрафу зросте до 119 гривень. За словами інспекторки з комунікації Житомирського районного управління поліції Марини Вітвіцької, з початку посиленого патрулювання громадських місць кількість порушень зменшилась у кілька разів.

“Ми не ведемо окрему статистику правопорушень на Михайлівській чи в центрі міста, але, відповідно до відгуків громадян і самих поліцейських, порушень стало значно менше з початку посиленого патрулювання центру міста”, — Марина Вітвіцька.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img