Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧи потрібен у Житомирі ще один спорткомплекс?

Чи потрібен у Житомирі ще один спорткомплекс?

Про те, що у Шодуарівському міському парку може з\’явитися незвична споруда у сучасному стилі яскраво-червоного кольору житомирянам повідомили ще у 2019 році.

Тоді у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ України навіть оприлюднили деякі проектні рішення.

Новий спорткомплекс планували побудувати на пустирі на Старому бульварі, поруч з міським парком. Там мала бути арена з модульним покриттям, яке можна змінювати в залежності від функціонального призначення – наприклад, трансформувати спортивну арену в концертний майданчик з величезною сценою.

В новому Палаці спорту було передбачено проведення тренувань та змагань міжнародного рівня з міні – футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, бадмінтону.
Також було передбачено відокремлений простір для тренувань та змагань з усіх видів боксу та боротьби.

Проектні роботи мали закінчитися до кінця 2019 року, а потім мало розпочатися будівництво.

Чи потрібен у Житомирі ще один спорткомплекс?

Але після чергових виборів до Верховної ради України про новий спорткомплекс у міському парку високопосадовці, чомусь, забули. На його місці розростається бурʼяном, смородом і сміттям брудний пустир. Раніше його навіть обгородили парканом, але міські безхатьки частково розібрали примітивну огорожу на дрова і проводять на «свіжому повітрі свій вільний час».

До речі, через триста метрів лівіше від похилого паркану розмістився оновлений центральний спортивний стадіон «Полісся», де зараз надто рідко проходять спортивні змагання. Для пересічних громадян вільного ходу у цей комунальний спортивний заклад немає, бо на вхідних воротах постійно висять замки.


Чи потрібен у міському парку ще один спорткомплекс, якщо центральний – напівпустий?

Якщо дивитись у перспективу, то, ясна річ, потрібен. Особливо спорткомплекс для дітей.

З іншого боку, як будуть наші діти займатися тут спортом, адже в Шодуарівському парку навіть дихати нічим. Це нібито пішохідна зона, але автомобілі чомусь «обліпили» його з усіх боків. Скрізь смердить димом і бензином, мами із дітьми намагаються тут довго не перебувати. Дійшло до того, що територією парку, окрім легковиків, цілими днями ревуть і сновигають вантажівки та мотоцикли.

Де, в якій європейській країні, ви ще побачите подібний бедлам? Здається, це суто житомирський «феномен».

Володимир Суботенко

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Попередня стаття
Наступна стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img