Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖителі Бердичева заборгували за спожите тепло 45 мільйонів гривень

Жителі Бердичева заборгували за спожите тепло 45 мільйонів гривень

Станом на 25 липня жителі Бердичева на Житомирщині заборгували за спожите тепло 45 мільйонів гривень.

Найбільші суми боргу перед комунальним підприємством “Бердичівтеплоенерго” сягають 60 тисяч гривень.

Про це розповів керівник “Бердичівтеплоенерго” Сергій Приймак.

Порівняно із жовтнем 2023 року, сума заборгованості зменшилася на один мільйонів гривень. За словами Сергія Приймака, через заборгованість юристи підприємства вимушені звертатися до суду. В місяць на розгляд суду подають до 15 справ. Матеріали по винесеним судовим рішенням передають у виконавчу службу, частину у приватну виконавчу. Зі слів Сергія Приймака, наявність таких значних боргів за спожите тепло ускладнює і підготовку до нового опалювального сезону.

“Підготовка до опалювального сезону зараз проходить без будь-яких залучених коштів. Тобто ми беремо матеріали, які демонтовані, переварюємо їх і використовуємо знову, без закупки матеріалів робимо поточний ремонт на аварійних ділянках мереж”, — сказав керівник підприємства.

Нині “Бердичівтеплоенерго” має потребу в обладнанні для безперебійного енергопостачання. За словами Сергія Приймака, якщо всі котельні міста забезпечені додатковими насосами примусового розхолоджування котлів великої потужності, то генераторів не вистачає.

“Є два дизельних генератори по 50 кВт, які ми отримали як гуманітарну допомогу, і один по соціальній допомозі на 36 кВт. Є ще потреба. Але в нас погоджена відповідна програма, якою передбачена поставка 5 когенераційних установок, які дозволяють забезпечити 5 великих котелень міста безперебійним енергопостачанням”, — розповів директор “Бердичівтеплоенерго”.

За його словами, ці установки мають надійти до Бердичева у листопаді 2024 року.

В жовтні 2023 року Суспільне розповідало, що у Бердичівській громаді мешканці багатоповерхівок заборгували 46 мільйонів гривень за послуги теплопостачання. Тоді порівняно з попереднім опалювальним сезоном сума заборгованості зменшилася на 17 мільйонів гривень.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img