Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаУ Києві муніципальна варта і медики «швидкої» рятували дівчинку після нападу зграї...

У Києві муніципальна варта і медики «швидкої» рятували дівчинку після нападу зграї ос

Деякі види комах, зокрема, шершні та оси, можуть завдати серйозної шкоди здоров\’ю людину, не поодинокі й смертельні випадки після їхнього нападу, як це сталося під Києвом у Білоцерковському районі.

А в столиці зграя ос напала на дівчину, яка разом з мамою гуляна на Трухановому острові, повідомляють в комунальній організації «Муніципальна охорона».

До співробітників компанії, які несли службу у парковій зоні, звернулася жінка й попросила допомогти її 14-роічній доньці, яка постраждала від нападу комах. Оси кілька разів вкусили її, місця укусів стали швидко набрякати.

Дівчині допомогли промити набряки водою та викликали медиків — її стан швидко погіршувався. Співробітники «швидкої» з\’ясували, що у постраждалої — гостра алергія на укуси диких комах. Постраждалу шпиталізували до Другої дитячої лікарні Києва.

Мама дівчини висловила щиру вдячність працівникам КО «Муніципальна Охорона». Вона пояснила, що зграя ос напала миттєво, жінка розгубилася у такій ситуації і просто запанікувала. Її донька після надання медичної допомоги почувається добре.

Нагадаємо, що особливо небезпечні укуси комах, в тому числі, ос, бджіл і шершнів, в районі ротової порожнини. У період підвищеної агресивності комах необхідно дотримуватись певних правил: не користуватися парфумами з сильним запахом, при появі комахи уникати різких рухів, бути пильними у квітучих рослин, з обережністю їсти на свіжому повітрі ті продукти, які можуть зацікавити комах.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img