Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Греції масштабна лісова пожежа дісталася околиць Афін, тисячі людей евакуйовано

У Греції масштабна лісова пожежа дісталася околиць Афін, тисячі людей евакуйовано

Масштабна лісова пожежа охопила північні райони Афін, що змусило грецьку владу провести евакуацію тисяч людей.

Про це повідомляє The Independent.

Пожежна служба наказала жителям кількох міст навколо Афін, включаючи історичний Марафон, залишити свої домівки. Аварійні служби працюють цілодобово, щоб забезпечити безпеку населення.

В селах Варнава і Грамматико вогонь знищив будинки, і пожежники рятували людей, які застрягли в автомобілях під час евакуації.

Ситуацію ускладнює сильний вітер зі швидкістю 63-74 км/год, що сприяє швидкому розповсюдженню вогню.

У неділю Греція боролася з 40 пожежами, з яких сім були настільки великими, що пожежні служби не могли їх контролювати. Кілька регіонів перебували в стані підвищеної готовності до пожеж як у неділю, так і в понеділок.

Міністр з питань кліматичних криз і цивільної оборони Греції Васіліс Кікіліас попередив, що через високі температури, пориви вітру і посуху половина країни знаходиться в зоні підвищеного ризику.

Прем\’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс перервав свою відпустку і повернувся в Афіни для особистого контролю над ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації. До вечора пожежа у Варнаві вже знищила 100 квадратних кілометрів землі.

Жителі Варнави і Граматико отримали наказ про евакуацію через національний номер екстреного виклику, а жителям Марафону було рекомендовано вирушити в прибережне місто Неа Макрі.

За словами представника пожежної служби Василіса Ватракогіанніса, вогонь просувався до озера Марафон, і зусилля для боротьби з ним постійно посилювалися. Полум\’я в деяких місцях досягало 25 метрів у висоту.

Незважаючи на участь 165 пожежників, 30 автомобілів і кількох літаків, сильний вітер ускладнював боротьбу з вогнем, який, як очікується, продовжить бушувати всю ніч. Лікарні Афін були приведені в стан підвищеної готовності через густий дим, який охопив деякі райони міста.

Цього літа Греція пережила сотні пожеж на тлі найспекотніших червня і липня за всю історію спостережень.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img