Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі екологи відібрали проби води з Тетерева, де стався витік стічних...

У Житомирі екологи відібрали проби води з Тетерева, де стався витік стічних вод

Екологи відібрали проби води із річки Тетерів у Житомирі, де стався ймовірний витік стічних вод.

Про це розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

За його словами, 11 серпня 2024 року фахівці побачили повідомлення у соцмережах про скид нечистот у річку Тетерів в районі Паперової фабрики міста Житомир.

“Екологи виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства та на випуску №3 КП “Житомирводоканал” Житомирської міськради зафіксували скид стічних вод у річку Тетерів. З метою встановлення ймовірного факту забруднення водного об’єкта, фахівці відібрали проби на місці скиду. Наразі спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю проводять дослідження показників складу і властивостей води. У випадку виявлення перевищень норми екологи вживатимуть заходи реагування у межах чинного законодавства”, — зазначив Євгеній Медведовський.

Кореспонденти зв\’язалися з директором комунального підприємства “Житомирводоканал” Романом Іликом, аби з\’ясувати, чи це була аварійна ситуація.

“Аварії на тому місці ніякої не було. Це наш скид із очисних споруд, вода текла чиста, просто на фоні зеленої води вона виглядала брудною. Ніяких порушень немає, це регулярний скид”, — сказав Роман Ілик.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img