Свіжі новини

ГоловнаКерівник житомирського коледжу, якого нібито викрили на хабарі прокоментував подію

Керівник житомирського коледжу, якого нібито викрили на хабарі прокоментував подію

Це був не хабар, а офіційна плата за контрактну форму навчання в Житомирі

Житомирські поліцейські заявили, що викрили на хабарі керівника одного з фахових коледжів міста, а також його заступника і завідувача навчальної практики. Усім трьом повідомили про підозру у хабарництві, а завідувачу навчальної практики — ще й у пособництві.

Як стало відомо, мова йде про Житомирський агротехнічний фаховий коледж, директором якого є Микола Тимошенко.

“Так, йдеться про наш коледж. І в коледжі, і за місцями нашого проживання проводили обшуки за фактом того, що ніби як моєму заступнику передали в конверті гроші, які він взяв. У поліції є відеозапис, як цей чоловік — вступник, який був ними підісланий — передав моєму заступнику ці гроші. При цьому самі правоохоронці стояли в дворі, і незрозуміло, чому не взяли його одразу “на гарячому”, якщо вже було так, як вони кажуть. При цьому всьому прив\’язали до цього мене, як керівника закладу, хоча я тут взагалі ні до чого. У всіх нас трьох уже провели обшуки і в жодного з нас не знайшли ту тисячу доларів, яку передавав випускник, адже ті гроші були мічені правоохоронцями. Все, що в нас знайшли вдома і на роботі — це особисті збереження, про які ми повідомили правоохоронців ще до обшуків. В мене на роботі, приміром, було у сейфі 14 тисяч гривень і 750 гривень у кишені. У мого заступника, наскільки я зрозумів, вдома було кілька тисяч доларів особистих збережень”, — розповів Микола Тимошенко.

За його словами, 1000 доларів, про які йдеться у повідомленні поліції, це був не хабар, а офіційна плата за контрактну форму навчання.

“Це офіційна плата за навчання, яка складає 22 тисячі гривень плюс 10 тисяч гривень спонсорської допомоги для закладу. При чому у нас і на ці благодійні внески в коледжу є окремий рахунок, на якому наразі є один мільйон 700 тисяч гривень внесків. Щодо цього вступника, то я його взагалі не знаю. Його привів завідуючий практикою — він добре знав випускника, через знайомство з яким сюди прийшов цей вступник. Зразу скажу, що ми жодним чином не порушили закон: на навчання ми беремо вступників незалежно від віку. Якщо людина закінчила лише школу, навіть якщо їй і 50 років, і вона йде на ступінь вище, то їй дозволено здати документи і вступити в начальний заклад. При цьому чоловіки призовного віку мають відмітитися у військкоматі, щоб були документи, що вони не ховаються від призову. У цього вступника вік 25+ — він закінчив лише ПТУ. Йому зробили зауваження, що в нього не в порядку був військовий облік документів”¸— сказав Микола Тимошенко.

Керівник житомирського коледжу, якого нібито викрили на хабарі прокоментував подію
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img