Свіжі новини
ГоловнаВступ до Житомирського медінституту-2024

Вступ до Житомирського медінституту-2024

У Житомирському медичному інституті Житомирської обласної ради завершили вступну кампанію-2024.У Житомирському медичному інституті Житомирської обласної ради завершили вступну кампанію-2024. За її підсумками, здобувачами освіти у новому навчальному році стали 411 абітурієнтів.

Про це розповіла виконувачка обов\’язків проректора з навчальної роботи Світлана Поплавська.

За її словами, у цьому році під час вступної кампанії абітурієнти подали до інституту 1020 заяв. У порівнянні з минулим роком це на 10 відсотків більше. Найпопулярнішими спеціальностями серед вступників стали: “Терапія та реабілітація”, “Медсестринство” та “Екстрена медицина”.

145 першокурсників навчатимуться безоплатно, 266 — за контрактом, або за гроші фізичних чи юридичних осіб.

“Цього року кількість місць для навчання на бюджетній основі, або за регіональним замовленням, у порівнянні із минулим скоротили на 15. Відбулося це на підставі розпорядження керівника Житомирської ОВА від 19 липня 2024 року — після моніторингових досліджень ринку праці області, який виконали департаменти Житомирської ОВА: охорони здоров’я та фінансів. Адже наш інститут — заклад комунальної власності, тож кількість місць регіонального замовлення визначається на місцевому рівні”, — сказала проректорка.

Недовиконане державне замовлення на медичні спеціальності в Україні в 2024 році, про що 11 серпня заявляв заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, Світлана Поплавська сказала таке:

“Мінімальний конкурсний бал на рівні 150, який у цьому році спровокував недобір абітурієнтів на медичні спеціальності в Україні за державним замовленням, стосується лише тих спеціальностей, за якими готують лікарів, а в Житомирському медичному інституті за такими спеціальностями лікарів не готують”,
— пояснила виконувачка обов\’язків проректора.

На магістратуру до Житомирського медичного інституту у 2024 році станом на 23 серпня подали 62 заяви. Здебільшого, обирали спеціальності “Медсестринство” та “Громадське здоров’я”.

Також Світлана Поплавська сказала, що в разі потреби медичний інститут може відкрити додатковий набір здобувачів освіти.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img