Свіжі новини

ГоловнаЯк полегшити симптоми хвороби Паркінсона - вчені

Як полегшити симптоми хвороби Паркінсона – вчені

Запропонований метод заснований на імплантації тонких електродів у мозокАвтоматичне регулювання стимуляції мозку може скоротити тривалість симптомів хвороби Паркінсона вдвічі, стверджують учені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.

Про їхнє дослідження розповіли в The Guardian.

Основи лікування:

Метод заснований на імплантації тонких електродів у мозок для електричної стимуляції певних ділянок, які керують рухом.

Глибока стимуляція мозку (ГСМ):

ГСМ є основним методом лікування хвороби Паркінсона, особливо ефективним за таких симптомів, як скутість, сповільненість рухів і тремор. Однак на даний момент стимуляція проводиться постійно, незалежно від активності пацієнта і ступеня вираженості симптомів.

Складнощі методу:

Проблема поточного підходу в тому, що стимуляція може бути недостатньою, викликаючи повернення симптомів, або надмірною, що призводить до неконтрольованих рухів. Таким чином, підтримання оптимального рівня стимуляції стає ключовим завданням для поліпшення лікування.

Удосконалення методики:

Дослідницька команда зробила значний прорив, розробивши систему, яка автоматично регулює рівень стимуляції на основі сигналів мозку в реальному часі. Ця адаптивна глибока стимуляція мозку стане високоефективною альтернативою стандартній ГСМ при хворобі Паркінсона, а також може застосовуватися для лікування інших неврологічних і психіатричних захворювань.

Основне досягнення дослідження полягає у створенні більш стабільного та персоналізованого контролю симптомів, що значно покращує результати лікування пацієнтів.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img