Свіжі новини

ГоловнаЦіни на сало і м'ясо на Житньому ринку в Житомирі

Ціни на сало і м\’ясо на Житньому ринку в Житомирі

На Житньому ринку в Житомирі ціни на м\’ясо варіюютьсяЦіни на сало і м\’ясо до кінця 2024 року можуть зрости на 5-7% через зниження купівельної спроможності населення. Однак на Житньому ринку в Житомирі ціни наразі не підвищуються, а навіть знижуються через зменшення попиту.

На Житньому ринку в Житомирі ціни на м\’ясо варіюються: куряче філе коштує 140-146 гривень за кілограм, тушка курки — 72-87 гривень, стегно — 111 гривень, крила — 79 гривень, гомілка — 60 гривень, курячі шлуночки — 70 гривень, печінка — 79 гривень.

У коментарі виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що до кінця 2024 року ціни на сало і м\’ясо можуть зрости на 5-10%.

“Протягом року ціна на м\’ясо не збільшилася. Вона залежить від кількох факторів: вартості кормів, утримання тварин та купівельної спроможності населення. Дослідження показують, що зі зниженням доходів люди споживають більше хліба та картоплі, а з підвищенням — більше м\’яса і фруктів. За останні роки реальні доходи населення знизилися, що призвело до скорочення попиту на м\’ясо. Проте ціни на нього зростатимуть, адже дорожчає кормова база. Максимальне підвищення цін на м\’ясо до кінця року становитиме 5-7%”, — повідомив Олег Пендзин.

Продавець Павло розповів, що на Житньому ринку ціни на м\’ясо та сало не зростають. Навпаки, ціни знизилися через зменшення попиту. Зараз підчеревина коштує 130 гривень, биток — 150 гривень, реберця — 130 гривень, а обрізки — по 50 гривень.

“Ціни падають. Немає людей. Немає торговців, немає покупців“, — сказав Павло.

Зі слів продавчині Валентини, свинячий п’ятачок на ринку коштує 10 гривень, вушка — 25 гривень за кілограм, а кістки продаються по 20 гривень.

“Обрізочки — 100 гривень. М\’ясні перехіднички для шашличків — 160 гривень, лопаточка — 140 гривень, шиночка — 150 гривень, ошийок і биток — по 180 гривень, гомілочки — 60 гривень, задні частини — 40 гривень. Сальце — 65 гривень, крижовочка — 140 гривень, а спинка — 180 гривень. Все домашнє і дуже смачне”, — розказала Валентина.

Кілограм фаршу на Житньому ринку коштує від 130 до 140 гривень, а бутербродне сало — 120 гривень. Продавчиня курятини Наталія розповіла, що ціни на м\’ясо не змінюються вже протягом місяця.

“Які були, такі й лишилися. Не піднімаються. Поки що так, а далі будемо дивитися”, — сказала Наталія.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img