Свіжі новини
ГоловнаПодії12 релігійних громад на Житомирщині з початку року перейшли до ПЦУ, більшість...

12 релігійних громад на Житомирщині з початку року перейшли до ПЦУ, більшість — без настоятелів

З початку 2024 року на Житомирщині 12 релігійних громад перейшли до Православної церкви України (ПЦУ), залишивши Українську православну церкву (УПЦ) Московського патріархату.

Про це повідомляли Житомирсько-Поліська єпархія ПЦУ та єпископ Житомирсько-Овруцької єпархії Паїсій.

Більшість громад перейшли без підтримки своїх настоятелів, які залишилися вірними Московському патріархату, і лише троє священників підтримали рішення своїх парафіян.

Серед громад, які перейшли до Житомирсько-Овруцької єпархії, є релігійні спільноти з сіл Карвинівка, Карпівці, Антопіль, Купище, Мокре, Чижівка, Новини, Рогачі, Краснопіль, Молочки та Бараші. Лише три громади зробили це разом із своїми настоятелями — протоієреями Михайлом Шукостом та Миколою Цапом.

До Житомирсько-Поліської єпархії приєдналася громада Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Садове. Під час переходу в цій громаді виникли проблеми, зокрема зникли церковне начиння та духовна література.

Цей процес є частиною ширшого руху релігійних громад по всій Україні, які з початку повномасштабної війни РФ проти України обирають перехід до автокефальної ПЦУ, відмовляючись від зв’язків з Московським патріархатом.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img