Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині майже 3 тис. жителів скористалися послугами мобільних медичних бригад 

На Житомирщині майже 3 тис. жителів скористалися послугами мобільних медичних бригад 

Майже 3 тисячі людей скористалися послугами мобільних медичних бригад на Житомирщині.

Про це інформує ГО «In Touch Ukraine Foundation».

Так, з січня по вересень послугами ММК охоплено 112 населених пунктів Олевської, Народицької та Словечанської громад. 2826 місцевих жителів цих громад отримали консультації та обстеження у сімейного лікаря та мали змогу поспілкуватися із психологом та фахівцем із соціальної роботи.

Мобільні медичні команди (ММК) під час виїздів здійснюють чотири види медичних скринінгів (обстежень):

  • цукровий діабет;
  • серцево-судинні захворювання;
  • хронічне обструктивне захворювання;
  • втрату слуху.

Під час виїздів сімейні лікарі з ММК надають консультації, щодо здорового способу життя, вимірюють тиск та рівень цукру крові, холестерину, проводять ЕКГ/УЗД обстеження.

Вважаю, що завдяки роботі ММК нам вдалося доторкнутися до людей, які проживають у віддалених прикордонних селах і до яких важко, а іноді й неможливо, доїхати. Як показує практика, ці люди роками не відвідували лікаря, вони мають обмежений доступ до інтернету і можуть бути відірваними від інформаційного поля. Клієнтами ММК є переважно люди похилого віку і для них так само важливо, щоб їх почули, вислухали, обстежили та проявили увагу та турботу. І думаю, що ми подарували їм частинку цієї турботи”, — коментує координаторка мобільних медичних команд на Житомирщині Анастасія Батирєва.

Мобільні медичні команди здійснювали виїзди у межах проєкту «In Touch Ukraine Foundation» «Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області», що реалізується в рамках підтримки проєкту «USAID», спільно з PACT “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”, та має на меті допомогти жителям громад отримати медичні та соціально-психологічні послуги.

Наразі заплановане продовження проєкту до лютого 2025 року.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img