Свіжі новини
ГоловнаСвітВроцлав, Польща. ФОТО

Вроцлав, Польща. ФОТО

10 цікавих фактів про чарівне місто Вроцлав:

  1. Раніше було німецьким містом. Одне з улюблених міст Гітлера.

⠀2. У 2016 році Вроцлав був культурною столицею Європи.

⠀3. Клімат Вроцлава можна назвати помірно – континентальним, для міста характерна м’яка, переважно малосніжна зима, і тепле літо.

⠀4. На сьогоднішній день населення міста перевищило 630 тисяч осіб і продовжує зростати, в основному за рахунок потоку мігрантів з України.

⠀5. Гномики стали справжнім неофіційним символом Вроцлава. Їх налічується близько 400. Бронзові фігурки розташовані на всіх центральних вулицях, часом у найнесподіваніших місцях. Для туристів випускають карти і брошури, які описують гномиків і допомагають їх знайти.

⠀6. Саме місто Вроцлав називають «Північною Венецією», адже через нього протікає 5 річок. По всьому місту розкинулося 12 островів, до яких прилягає понад сотня мостів. Також багато хто його називає другим «Амстердамом».

⠀7. Тут можна купити лікувальну марихуану в спеціально встановлених автоматах, а також спеціалізованих магазинах. Для цього не треба мати дозвіл.

⠀8. Часто можна зустріти людину з дредами, яка палить марихуану.

⠀9. Уже багато років мешканці міста говорять про Бермудський трикутник: що на стику вулиць Traugutta, Kościuszki та Pułaskiego постійно стаються дивні та містичні речі – тут часто зникають автівки, предмети, люди губляться з гаманцями. Звідти й пішли розмови про таємничий Вроцлавський трикутник.

⠀10. Вроцлав цілком може похвалитися величезною кількістю бункерів, які збереглися донині. Деякі з них стоять ще з наполеонівських часів, а пізніші – датуються Першою світовою війною.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img