Свіжі новини
ГоловнаПолітикаАрмія Ізраїлю оголосила про початок наземної операції в Лівані

Армія Ізраїлю оголосила про початок наземної операції в Лівані

Армія Ізраїлю повідомила про початок «обмеженої наземної операції» на кордоні з Ліваном під назвою «Північні стріли».

«Кілька годин тому ЦАХАЛ розпочав обмежені, локалізовані та цільові наземні рейди проти об’єктів та інфраструктури «Хезболли» в південному Лівані. Ці цілі розташовані в селах неподалік від кордону і становлять безпосередню загрозу ізраїльським громадам на півночі Ізраїлю», – заявляють ізраїльські військові.

«Хезболла» заявила, що її загони вже вступили в бій з ізраїльськими військами на півдні Лівану.

Як повідомляє портал Axios із посиланням на ізраїльських чиновників, операція ЦАХАЛ планується «обмеженою як за часом, так і за масштабом». За їхніми словами, вона не спрямована на окупацію південних районів Лівану.

Як пише Times of Israel, ізраїльські чиновники повідомили американським колегам, що мета операції – ліквідувати позиції «Хезболли» вздовж північного кордону Ізраїлю, щоб створити умови для дипломатичної угоди, згідно з якою сили «Хезболли» будуть витіснені за річку Ель-Літані.

Неназваний американський чиновник повідомив виданню, що Білий дім розуміє і приймає такий план, але Вашингтон, за його словами, «як і раніше, стурбований тим, що ізраїльська армія загрузне в Лівані або буде змушена розширити операцію».

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img