Свіжі новини
ГоловнаСпортУ Житомирі нагородили срібних призерів чемпіонатів Європи та їхніх тренерів

У Житомирі нагородили срібних призерів чемпіонатів Європи та їхніх тренерів

Виграла гонку першою, але посіла друге місце. Таке трапляється раз на двадцять років. Під час чемпіонату Європи з веслування на байдарках і каное серед молоді, що проходив у червні в Братиславі (Словаччина), не спрацювала стартова система у спортсменки на першій водній доріжці. У ході цього заїзду житомирська спортсменка Діана Рибак фінішувала першою. Її тренер Геннадій Біденко показує відео, де його вихованка виграє гонку, обігнавши датчанку.

“Дівчина по першій водній доріжці лишилася на місці. Інші ж доїхали до фінішу”, — згадує Діана і називає цю ситуацію суддівською помилкою. Мовляв, тут мали б зупинити заїзд. Натомість вирішили зробити перезаїзд після 13-хвилинного відновлення.

У ході повторного заїзду наша спортсменка фінішувала другою і поступилась цій же датчанці у мінімальному розриві.

Під час нагородження Діана Рибак ледь стримувала сльози, стоячи на другій позиції п’єдесталу і розуміючи, що український стяг мали б підіймати як стяг чемпіона Європи.

Діана називає свій спорт “божим” і підтверджує приказкою: “По воді може ходити тільки Бог та веслувальники”.

Природа, свіже повітря, чудова водна акваторія у Житомирі — це те, що приваблює віцечемпіонку Європи у цьому водному виді спорту.

Здобута нею срібна медаль, яка мала би бути золотою, — перша жіноча медаль серед молоді за 12 років.

Зараз спортсменка та її тренер працюють над серйозним планом підготовки, який дозволить потрапити на Олімпійські ігри. Бути у кращій світовій жіночій дев’ятці — мрія, до якої вони прагнуть.

Сьогодні Діана та її тренер Геннадій Біденко отримують грошові сертифікати.

З-поміж нагороджених — і Данило Сич, срібний призер чемпіонату Європи з сучасного п’ятиборства серед юніорів, та його тренер Віталій Тищенко.

У серпні Данило Сич у складі української команди здобув срібло на юніорському чемпіонаті Європи, що відбувся у м. Софія (Болгарія).

Нагороду отримав і Андрій Баленков, срібний призер чемпіонату Європи з пауерліфтингу, що проходив у серпні цього року у м. Стамбул (Туреччина). Андрій здобув срібло з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед чоловіків у ваговій категорії до 83 кг з результатом 255 кг та став срібним призером у командному заліку.

Фото: Дмитро Савченко

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img