Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирських студентів навчали тактичній медицині та військовим навичкам

Житомирських студентів навчали тактичній медицині та військовим навичкам

З нагоди Дня захисників і захисниць для студентів було організовано навчання з тактичної медицини та розбору-збору зброї за участі ГО «Постріл». На кількох локаціях студенти вивчали різні види зброї, вчилися прицілюватися, розбирали склад бойової аптечки та надавали першу медичну допомогу.

Про це 1 жовтня повідомило Управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради.

Володимир Гурульов, голова ГО «Постріл» і ветеран, разом з побратимами проводив заняття для студентів.

«Захист Батьківщини — це не лише про зброю. Це про вашу позицію, вашу силу. Ми, військові, робимо все, аби ви жили в мирі. А майбутнє України залежить від молоді», — зазначив військовослужбовець 46-ї бригади ДШВ Денис Ніколайчук.

Настя, студентка вишу, вважає, що подібні заняття варто проводити у всіх навчальних закладах, адже кожен повинен бути обізнаний та володіти цими важливими навичками.

«Мені подобаються такі заняття, адже мої батьки — військові, і я хочу продовжити їхній шлях. До того ж, зараз дуже важливо мати навички зі збору й розбору зброї, а також вміти надавати першу тактичну допомогу в екстрених ситуаціях», — додала Настя.

«Сьогодні у кожного українця та українки є рідні, друзі чи знайомі, які захищають Україну. Тому в цей день ми організували захід, який занурює вас в атмосферу, в якій живуть наші Захисники та Захисниці», — начальник управління у справах ветеранів Андрій Забігайло.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img