Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщину прийде циклон: що прогнозують синоптики

На Житомирщину прийде циклон: що прогнозують синоптики

Атмосферний фронт, який приніс на Житомирщину дощі та похолодання, зараз активно руйнується, і хоча він все ще перебуває біля кордонів області, 2-3 жовтня шкоди від нього практично не буде.

Про це розповіла начальниця відділу гідрометеозабезпечення Житомирського обласного центру з гідрометеорології Катерина Ткачук.

“Ночі ще прохолодні: від +5…+6° на півночі — до +7…+9° на решті території Житомирщини. Вдень 2 жовтня стовпчики термометрів піднімуться до 13…16° тепла, а 3 жовтня ще вище — до +17…+19° за рахунок сонячних прояснень. Дощі ймовірні лише в окремих районах, і то несуттєві. Вітер стихне до слабкого”, — розповіла синоптикиня.

Атмосферний фронт руйнується, але на Житомирщину прийде циклон: що прогнозують синоптики

Катерина Ткачук

2 жовтня на Житомирщині буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-західний, 3-8 метрів за секунду. Температура вночі +5…10°, вдень +11…16°.

3 жовтня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний з переходом на східний, 3-8 метрів за секунду. Температура вночі +5…10°, вдень +14…19°.

4-6 жовтня на територію України стрімко переміститься циклон із Середземного моря, який спричинить дощову погоду.

“Щільна хмарність буде утримувати температурні показники в обмежених рамках: вночі +10…+12°, вдень +12…+14°, на півдні та у Житомирі до +15…+16°. Вітер переважатиме північно-західного напрямку, помірної сили 5-10 метрів за секунду”, — повідомила Катерина Ткачук.

За її словами, 4 жовтня буде хмарно. Вночі невеликий, вдень помірний дощ. Вітер південно-східний, 5-10 метрів за секунду. Температура вночі +7…12°, вдень +11…16°.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img