Свіжі новини
ГоловнаПодіїСуд стягнув з чоловіка 37 тис. грн штрафу за незаконну порубку 15...

Суд стягнув з чоловіка 37 тис. грн штрафу за незаконну порубку 15 дерев на Коростенщині

Наприкінці минулого року на території Горщиківського лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» місцевим жителем було здійснено незаконну порубку 12 дерев породи вільха та 3 – породи береза. Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу стосовно порушника складено протокол про адмінпорушення та притягнуто його до адмінвідповідальності за ст. 65 КУпАП.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«За розрахунками, проведеними Інспекцією, загальний розмір шкоди, нанесеної довкіллю незаконною порубкою, склав  37 203,24 грн. Порушнику було направлено претензію для добровільного відшкодування завданих державі збитків, яке він не здійснив. Тому справу було скеровано до суду», – йдеться у повідомленні.

12 вересня 2024 року рішенням Коростенського міськрайонного суду Житомирської області позов ДЕІ Поліського округу про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, було задоволено. Окрім самої суми шкоди, порушник має сплатити ще й понад 3 тис. грн судового збору.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img