Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа чотири роки сяде за ґрати бердичівлянин за наркозлочин

На чотири роки сяде за ґрати бердичівлянин за наркозлочин

Бердичівський суд ухвалив вирок бердичівлянину, якого визнав винним у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин та наркотичних засобів, у тому числі у великих та особливо великих розмірах, без мети збуту (ч. 1, 3 ст. 309 КК  України), а також у незаконному посіві та вирощуванні конопель (ч. 1, 2 ст. 310 КК України). За сукупністю кримінальних правопорушень суд призначив остаточне покарання – 4 роки позбавлення волі. Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Про це 3 жовтня розповіли у пресслужбі Бердичівського міськрайонного суду.

Як відомо з вироку, 50-річний бердичівлянин вирощував на присадибній ділянці,  а також у горщиках у квартирі за місцем проживання коноплі. Правоохоронці за двома епізодами виявили 35 та 55 кущів рослин, а також канабіс у кількості, що належить до особливо великих розмірів. Окрім того, обвинувачений  незаконно придбав та зберігав  амфемін, що належить до особливо небезпечних  психотропних  речовин,  у  великій кількості. Згідно з обвинуваченням, чоловікові інкримінувалося виготовлення, придбання та зберігання наркотиків та  психотропів з  метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України), проте у ході судового розгляду даний факт не  було  доведено стороною обвинувачення.  Саме у цій частині обвинувачений не визнав своєї вини,  пояснивши, що виготовляв канабіс та купував амфетамін  виключно для  власного споживання.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/7944/21.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img