Свіжі новини
ГоловнаПодіїОпалювальний сезон на Житомирщині планують розпочати 1 листопада — Бунечко

Опалювальний сезон на Житомирщині планують розпочати 1 листопада — Бунечко

Опалювальний сезон 2024 року на Житомирщині планують розпочати 1 листопада. Станом на 2 жовтня всі комунальні підприємства області уклали відповідні договори із постачальниками газу.

Про це 2 жовтня  сказав начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, основні підготовчі роботи до початку опалювального сезону завершені. Попередньо планують розпочати подачу централізованого теплопостачання 1 листопада. Разом з тим будемо зважати на температурні режими, сказав голова ОВА.

Щодо підготовки до зими закладів соціальної сфери, то, зі слів Бунечка, соціальна інфраструктура забезпечена генераторами та іншими джерелами альтернативної енергії вже на 94 відсотки і область продовжує працювати над цим питанням разом із благодійниками і міжнародними партнерами.

“Щодо лікарень, то вже 4 наші медичні заклади забезпечені сонячними панелями і у випадку блекауту будуть отримувати енергію від сонця. Ще на трьох лікарням ми завершуємо відповідні роботи. В рамках міжнародної підтримки USIAD (Агентства США з міжнародного розвитку) в Житомирі вже поставлені дві когенераційні установки — одна вже встановлена, інша буде встановлена до 1 листопада”, — сказав Віталій Бунечко.

Також він говорив про те, що разом з громадами та великим бізнесом і підприємцями в області розвивають мережу газових когенераційних станцій. Щодо Пунктів Незламності, то очільник Житомирської ОВА сказав, що всі вони, а це в межах 500 по області, готові до роботи в разі необхідності.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img