Свіжі новини
ГоловнаПодіїПринижував, погрожував та штурхав - на Житомирщині поліцейські завершили досудове розслідування домашнього...

Принижував, погрожував та штурхав – на Житомирщині поліцейські завершили досудове розслідування домашнього насильства

29-річний чоловік упродовж тривалого часу кривдив колишню дружину. Навіть після розлучення 35-річна жителька одного з сіл Черняхівської громади терпіла психологічне та фізичне насилля від нього. 

Про це 3 жовтня інформує пресслужба поліції Житомирської області.

“У ході досудового розслідування встановлено, що нетверезий кривдник постійно провокував конфлікти. Навіть випадкові зустрічі у компанії знайомих не проходили без образ, принижень, погроз та штурханів. Ця ситуація суттєво вплинула на моральний стан жінки, тож вона, розуміючи свою неспроможність самостійно впоратися з чоловіком, звернулася за допомогою до правоохоронців.

Дільничні офіцери відділення поліцейської діяльності №1 (Черняхів) та поліцейський офіцер громади тривалий час намагалися урегулювати кризу між колишнім подружжям. Відносно чоловіка неодноразово складалися адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносилися термінові заборонні приписи. З кривдником систематично проводилися профілактичні бесіди з роз’ясненням правових наслідків вчинених дій. Однак, ні винесені термінові заборонні приписи, ні покарання, визначені судом, не зупиняли його і тиранія продовжувалася.

Тож слідчі Житомирського районного управління поліції кваліфікували дії кривдника за ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Днями, після проведення всіх необхідних процесуальних дій, чоловіка було ознайомлено з обвинувальним актом. Матеріали направлено до суду”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з чинним законодавством вчинення домашнього насильства карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або пробаційним наглядом на строк до п’яти років чи обмеженням волі на такий же термін, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img