Свіжі новини
ГоловнаПодіїЕкскерівнику Держгеокадастру в Житомирській області повідомили підозру: заподіяв підприємству мільйонних збитків

Екскерівнику Держгеокадастру в Житомирській області повідомили підозру: заподіяв підприємству мільйонних збитків

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили колишньому керівнику Держгеокадастру в Житомирській області підозру у заподіянні підприємству збитків на 54 мільйони гривень.

Про це у своєму Telegram поінформувало НАБУ.

У повідомленні, зокрема, сказано, що ексначальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області підозрюють у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого сільгосппідприємству було завдано збитків на суму 54 мільйони гривень.

“Слідство встановило, що в 2021 році підозрюваний, попри чинне законодавство та численні судові рішення на користь сільгосппідприємства, припинив його право постійного користування земельними ділянками загальною площею майже 5 тисяч гектарів і скасував реєстрацію відповідних держактів. Водночас намагався передати ці земельні ділянки у постійне користування іншій юридичній особі для ведення сільського господарства. У результаті таких дій сільгосппідприємству було завдано шкоди на суму понад 54 мільйони гривень“, — пише пресслужба НАБУ.

Справу кваліфікують за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини ексчиновнику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img