Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаСпіввласник АТБ будуватиме у Рівному установки газової генерації

Співвласник АТБ будуватиме у Рівному установки газової генерації

Інвестиційна компанія BGV Group Management Геннадія Буткевича (співвласника мережі АТБ) оголосила про будівництво у Рівному газових когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт.

Обладнання працюватиме в комбінованому режимі, виробляючи як електричну, так і теплову енергію.

Проєкт буде реалізовано поетапно, під час цього опалювального сезону заплановано запуск першої черги. Повний цикл будівництва планується завершити протягом року.

Інвестиції BGV Group Management у проєкт здійснюються через закритий венчурний фонд “Магнум”, яким володіє Геннадій Буткевич.

Хто такий Геннадій Буткевич? Що пише Вікіпедія:

Геннадій Владиславович Буткевич (нар. 27 травня 1958, Дніпропетровськ) — український бізнесмен, співвласник однієї з найбільших українських корпорацій, яка займається роздрібною торгівлею — АТБ-Маркет.

Життєпис

Геннадій Буткевич народився 27 травня 1958 року в м. Дніпропетровськ в родині карального психіатра Неллі Михайлівні Буткевич, яка в 1970—1980-х роках спеціалізувалася на лікуванні здорових в’язнів, засуджених за політичними статтями.

Закінчив Дніпропетровський інженерно-будівельний інститут (1980) і ДНУ ім. О. Гончара.

При СРСР кар’єру розпочав у міліції, працював в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю.

Бізнес

У 1990-х роках зайнявся торгівлею.

З 1995—1997 роки очолює службу безпеки в скандальній компанії «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) і був правою рукою Павла Лазаренка зі силових питань. Після втечі й ув’язнення Лазаренка Буткевич зблизився з Юрієм Самойленком, в майбутньому — одним з керівників Служби безпеки України.

У 1998 році Буткевич став співвласником компанії «АТБ маркет» (абревіатура від «Агротехбізнес»). Співвласниками «АТБ» в рівних частках досі є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун.

Діяльність корпорації «АТБ» здійснюється в таких сферах бізнесу, як управління активами, роздрібна торгівля, виробництво і продаж продуктів харчування, надання послуг у сфері спорту та відпочинку. У компанії працюють більше ніж 25 тисяч осіб.

Підприємство володіє одним з найбільших в Україні логістичним комплексом з вантажообігом понад 70 000 тон на місяць.

Мережа дискаунтерів «АТБ» з часткою 3,87 % посіла друге місце в ТОП-5 роздрібних мереж України за даними консалтингової компанії GT Partners Ukraine за 2010 р. Згідно з рейтингом торгових мереж України за кількістю торгових точок, підготовленому компанією GT Partners Ukraine, мережа «АТБ» за підсумками 2010 року зайняла 1-е місце. Компанія «АТБ-Маркет» увійшла до рейтингу топ-500 провідних компаній Центральної та Східної Європи. Товарообіг торгової мережі «АТБ» за 2010 рік склав понад 12,96 млрд гривень (з ПДВ), за 2011 рік — 18 млрд.  грн., за 2012 р — ~26 млрд грн, за 2013 — 33 млрд. 713 млн грн. (з ПДВ), за 2014 — 38 млрд. 859 млн грн., за 2015 — 46 млрд. 670 млн грн. (з ПДВ)[3]

У корпорацію «АТБ» також входять:

  • ТОВ «АТБ-маркет»
  • ТОВ «М’ясна фабрика “Фаворит плюс”»
  • ТОВ «Кондитерська фабрика “Квітень”»
  • ТОВ «Рітейл-Девелопмент»
  • ТОВ «Спортивний клуб “Восход”»
  • Київський кінний клуб Equides (ExRoyalHorseClub)

Інші компанії

З 2015 року Буткевич розвивав компанію BGV Group Management, основою якої є видобуток корисних копалин, включно з нафтою та газом. У її портфелі також активи з видобутку, декілька проєктів у ритейлі (роздрібні магазини «Коло»), відпочинку та розвитку.

У січні 2019 року стало відомо, що Буткевич володіє 83,4% компанії «Ядерна енергетична система України». Компанія займається вивченням депозитів та видобутку урану в Дніпропетровській та Миколаївській областях.[5]

У 2020 році група BGV виділила понад 2 мільйони медичних закладів для боротьби з коронавірусом.

У лютому 2021 р. компанія «Трайдент Геоінвест Україна», власником якої є також Буткевич, отримав дозвіл від Антимонопольного комітету на купівлю частки в концерні «Укрнафтінвесту». Таким чином, бізнесмен починає розвивати напрямок виробництва нафти та газу в Одеській області.

Матеріальне становище

Посідає перше місце в списку найбагатших дніпровців.

2015 року Forbes оцінив статки Буткевича в $ 155 млн (30 місце рейтингу «Найзаможніші люди України 2015»).

Станом на 2021 рік, за версією Forbes, посідає 15-е місце серед «100 найбагатших українців 2021». Його статки на той момент складали $ 530 млн.

Хобі

У 1998 році заснував аматорський тенісний турнір Dnepr open, який протягом 10 років проводився на тенісних кортах СК «Схід» на честь свого дня народження.[10]

Буткевич є мисливцем, орендує мисливські угіддя площею 8000 га в Іванківському районі Київської області.

Родина

  • Мати: Буткевич Неллі Михайлівна — психіатр, з 1970 по 1980 рік завідувала 3-м відділенням Дніпропетровської обласної психіатричної лікарні «Ігрень».
  • Дружина: Буткевич (Власова) Валентина Федорівна. У 1980 році закінчила механіко-математичний факультет дніпропетровського університету, кафедра «Динаміка та міцність машин». Домогосподарка.
  • Доньки: Анна Буткевич — модель, нотаріус.

Дарина Буткевич — студентка, займається кінним спортом.

Інше

Закордонна нерухомість

У 2013 році придбав дві квартири біля Маямі (США) в місті Бока Ратон. Інформація про квартирах знаходиться у відкритому доступі в базі даних американської нерухомості, адреса Marbella, 250 S Ocean Blvd., Apt. G-II. Також у власності підприємця знаходиться готель Howard Johnson в Маямі за адресою +8701 Collins Avenue, A1A and 87th Street, Miami Beach, Florida, 33154 USA.

Сімейний конфлікт

Старша донька Анна з 2006 до 2013 року була одружена з підприємцем Сергієм Рибалкою, засновником S.Group (компанія розвиває торгові марки «Козацька розвага», Semki, «Мачо», RED, FunNut, KartoFun, целюлозно-паперовий напрямок — Fantasy, «Гламур»). У березні 2013 року подружжя розлучилося, а процес розлучення завершився в грудні того ж року повним розподілом майна. До 2019 року Геннадій Буткевич не коментував розлучення дочки.

Володіє

ТОВ ”Атомні енергетичні системи України”. Намагається оволодіти часткою ринку по видобутку урану.

Ваша стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img