Свіжі новини
ГоловнаПодіїЗа систематичний збут наркотиків суд призначив жителю Звягеля 10 років тюрми

За систематичний збут наркотиків суд призначив жителю Звягеля 10 років тюрми

За систематичний збут наркотичних засобів суд призначив звягелянину 10 років позбавлення волі.

Про це 9 жовтня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Під час судового розгляду суд встановив, що починаючи з серпня 2021 року 29 річний звягелянин, використовуючи «Телеграм», вступив у змову з невстановленою слідством особою, яка залучила його до вчинення кримінальних правопорушень у сфері обігу психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, після чого чоловік систематично отримував їх поштою та за винагороду збував. Зокрема, наркозакладчик збував канабіс, насіння коноплі, амфетамін, метамфетамін, ЛСД та інших», – йдеться в повідомленні.

Умисні дії злочинця, які виразилися у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, збуті психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб, суд кваліфікував за ч. 2 ст. 307 КК України та умисні дії, які виразилися у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, перевезенні та збуті психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, суд кваліфікував за ч. 3 ст. 307 КК України.

Обираючи обвинуваченому покарання, суд дійшов висновку, що існує ризик переховування, оскільки під час досудового розслідування чоловік порушив умови альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави та тривалий час переховувся від слідства у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив громадянину покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловік повинен сплатити процесуальні витрати за проведення експертиз у сумі 331 293 грн 04 коп.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img