Свіжі новини
ГоловнаПодіїСуд на Житомирщині покарав водіїв за систематичні порушення

Суд на Житомирщині покарав водіїв за систематичні порушення

Штраф, позбавлення права керування та конфіскація транспортного засобу: покарання для бердичівських нетверезих водіїв.

Про це 11 жовтня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«За матеріалами, складеними поліцейськими, судом прийняті рішення: двоє жителів району упродовж 7 та 10 років не матимуть права водіння транспортними засобами за неодноразові порушення та ігнорування попередніх покарань», – йдеться в повідомлені.

Так, 28-річний житель Райгородоцької громади п’ять разів упродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Тож відносно нього були складені адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП. До того ж чоловік судом вже був позбавлений права керування транспортними засобами на 1 рік.

Також патрульні Бердичівського райвідділу поліції кілька разів протягом тижня зупиняли 33-річного жителя с. Скраглівки, який перебував за кермом автомобіля напідпитку.

У кожному з випадків водій відмовлявся від проходження медичного освідування на місці зупинки або в лікувальному закладі. Відповідно до чинного законодавства поліцейські складали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Відтак нині за низку вчинених адміністративних правопорушень керманич отримав штраф у розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 7 років.

Загалом з початку року інспектори сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу задокументували 623 адміністративних правопорушення, вчинених нетверезими керманичами та більш ніж 6 000 адміністративних матеріалів за порушення Правил дорожнього руху.

Зазначимо, якщо особа вчинила правопорушення втретє протягом року, що передбачене ч. 3 ст. 130 КУпАП – дії тягнуть за собою накладення штрафу розміром в 51 000 тисячу гривень та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 10 років, або накладення адміністративного арешту терміном на 15 діб. Також в громадянина можуть конфіскувати автомобіль, але без права на його відшкодування в майбутньому.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img