Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяЖитомир покращить систему управління місцевими фінансами за підтримки Уряду Швейцарії

Житомир покращить систему управління місцевими фінансами за підтримки Уряду Швейцарії

Упродовж наступних 10 років Уряд Швейцарської Конфедерації планує виділили 5,0 мільярдів швейцарських франків на підтримку проєктів в Україні, з яких перші 1,5 мільярди швейцарських франків будуть надані упродовж 2025-2028 років, в тому числі на проєкт у сфері зміцнення системи управління фінансами на місцевому рівні.

Про це повідомив Сільван Хунгербюлер, заступник Голови з питань співпраці Посольства Швейцарії в Україні, на робочій зустрічі з командою Посольства Швейцарії в Україні, де обговорили потреби Житомирської громади у сфері управління місцевими фінансами.

«Житомир вдячний народу Швейцарії за фінансову підтримку, яку вже отримав упродовж попередніх 10 років для впровадження інфраструктурних проєктів у сфері енергоефективності. Ці проєкти вже зробили місто більш стійкими до енергетичних загроз: завдяки фінансовій підтримці Уряду Швейцарії ми збудували когенераційну установку, яка працює на альтернативному паливі та забезпечує теплом один з найбільших мікрорайонів міста, ми провели комплексну термомодернізацію 5-ти будівель дошкільних навчальних закладів. Крім цього, ми впровадили систему управління місцевою енергетичною політикою «Європейська Енергетична Відзнака» та низку пілотних заходів, наприклад, встановили сонячну електростанцію на будівлі лікарні №2. Ми продовжуємо масштабувати всі ці проєкти, результати та рухаємось в напрямку кліматичної нейтральності», – розповіла Світлана Ольшанська, перша заступниця міського голови.

Каже, Житомир зацікавлений в участі у проєкті технічної допомоги щодо розвитку системи управління місцевими фінансами, який планується до впровадження в Україні за кошти Уряду Швейцарії.

«Ми відчуваємо потребу в автоматизації і цифровізації різних видів обліку, а також вдосконаленні внутрішніх процесів прийняття управлінських рішень, в тому числі з врахуванням принципів гендерної рівності та інклюзивності. Тому ми з великою надією очікуємо на початок нового проєкту і сподіваємося на участь в ньому», — додає Світлана Ольшанська.

Філіп Брюггер, програмний менеджер відділу макроекономічної підтримки Державного Секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), повідомив, що участь в новому проєкті буде доступна для 5-6 українських міст, і Житомир має високі шанси на те, щоб стати частиною цього проєкту у сфері управління фінансами на місцевому рівні.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img