Свіжі новини
ГоловнаПодіїБердичівлянин отримав рік позбавлення волі за те, що проігнорував рішення суду та...

Бердичівлянин отримав рік позбавлення волі за те, що проігнорував рішення суду та продовжував їздити за кермом без прав

Будь-які рішення суду обов′язкові до виконання, інакше на порушника чекає кримінальна відповідальність. Так Бердичівський суд ухвалив вирок для 33-річного бердичівлянина, якого визнав винним в умисному невиконанні постанови суду, що набула чинності (ч. 1 ст. 382 КК України), та призначив обвинуваченому покарання – 1 рік позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Як встановив суд, обвинувачений у березні цього року був притягнутий до адміністративної відповідальності за те, що будучи тимчасово обмеженим у праві керування, продовжував їздити за кермом свого автомобіля та ще й у стані алкогольного сп′яніння. За це чоловікові було призначено штраф у розмірі 40 800 грн та позбавлено права керування строком на 7 років без вилучення транспортного засобу. Після того як постанова суду набула чинності, працівники поліції під особистий підпис попередили чоловіка про настання кримінальної відповідальності у разі невиконання вимог постанови. Та вже наступного дня він, проігнорувавши рішення суду, знову сів за кермо, проте був зупинений правоохоронцями.

Свою вину у вчиненні кримінального правопорушення обвинувачений визнав повністю. Відповідно до санкції ч. 1 ст. 382 КК України покарання передбачає штраф від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років. Враховуючи те, що обвинувачений на даний час має значну кількість незакінчених виконавчих проваджень зі сплати штрафів на велику суму, суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі. Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/3799/24.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img