Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧерез ракетний обстріл критичної інфраструктури Житомира довкілля зазнало збитків на понад 3...

Через ракетний обстріл критичної інфраструктури Житомира довкілля зазнало збитків на понад 3 млн грн

Понад 3 млн грн – шкода довкіллю через пожежу на об’єкті критичної інфраструктури у Житомирі внаслідок ворожого влучання.

Про це 14 жовтня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«26 серпня 2024 року під час масованої ракетної атаки по Україні у місті Житомир внаслідок ворожого влучання виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури, яка призвела до неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря», – йдеться в повідомленні.

Фахівці ДЕІ Поліського округу обрахували розмір шкоди, заподіяної довкіллю внаслідок виникнення зазначеної надзвичайної ситуації.

«Завдані збитки склали 3 012 779,6 гривні. Наразі Екоінспекція готує матеріали для передачі до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, органів прокуратури, правоохоронних структур для внесення інформації до реєстру воєнних злочинів, вчинених Росією проти довкілля та формування механізму отримання репарацій з країни-агресора у рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 441 «Екоцид» та 438 — «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального Кодексу України», – акцентує начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img