Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяКомпанія з турецькими інвестиціями планує побудувати на Житомирщині нові потужності вітрової енергетики

Компанія з турецькими інвестиціями планує побудувати на Житомирщині нові потужності вітрової енергетики

Сьогодні, 14 жовтня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський зустрілися з представниками турецької компанії «Атлас Глобал Енерджи». З технічним директором компанії в Україні паном Онуром Копчуоглу обговорили перспективи співпраці та реалізації проєкту на території області.

«Запевнив інвесторів, що Житомирщина завжди готова надавати всебічну підтримку підприємцям, які хочуть вкладати власні кошти та ресурс у розвиток власного бізнесу та нашого краю», — зазначив Віталій Бунечко.

Ще до повномасштабного вторгнення Житомирська область була визнана міжнародним рейтингом Doing Business найкращим регіоном України для ведення бізнесу. Жоден з великих інвесторів не залишив Житомирщину під час війни. Навпаки, міжнародні компанії вкладають додаткові кошти у розвиток власного виробництва на теренах області.

«Особливу увагу ми зараз приділяємо розвитку альтернативної та розподіленої енергетики. Для нас це не лише екологічний порядок денний, але й виклик воєнного часу. Адже саме така конфігурація енергосистеми є більш стійкою до ворожих ударів», — підкреслив Віталій Бунечко.

У Житомирській області вже працюють потужні проєкти у сфері альтернативної енергетики: це сонячні електростанції, гідроелектростанції та біогазові установки, загальна встановлена потужність яких перевищує 240 МВт. Близько 60% котелень працюють на альтернативному паливі, що робить систему теплової генерації стійкішою та більш розосередженою.

Логічним розвитком цього треку є будівництво вітрових електростанцій, і це відкриває нові можливості для співпраці. Саме тому проєкт вітрової електростанції є надзвичайно важливим і своєчасним.

Подібні ініціативи є не просто внеском у розвиток альтернативної енергетики, але й символом міцної дружби між країнами. Туреччина вже давно є надійним партнером України. Один із яскравих прикладів — використання турецьких безпілотників «Байрактар», які відіграли визначальну роль в обороні України. Ці дрони допомогли виконувати складні бойові завдання і захищати Незалежність України.

За словами начальника ОВА, Житомирщина відкрита до інвестицій і завжди підтримує бізнес, що допомагає Україні розвиватися. Новий проєкт вітрової електростанції стане ще одним прикладом плідної співпраці та відкриє нові перспективи для енергетичної незалежності країни.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img