Свіжі новини
ГоловнаПодіїВ їдальнях шкіл Бердичева відновлюють гаряче харчування

В їдальнях шкіл Бердичева відновлюють гаряче харчування

З 14 жовтня у їдальнях шкіл Бердичівської міської територіальної громади відновлюють гаряче харчування.

Про це розповіла начальниця міського управління освіти Бердичева Валентина Адаменко, – пише Суспільне.

За її словами, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1145 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році” від 4 жовтня 2024 року затверджено Порядок та умови надання такої субвенції. Бердичівська громада на організацію одноразового гарячого харчування учнів початкових класів до кінця поточного року отримала 6 мільйонів 247 тисяч 800 гривень.

“У Бердичівській міській територіальній громаді було призупинено гаряче харчування у зв’язку з частими повітряними тривогами, з відключенням світла і реалізацією великого проєкту з ремонту центрального водопроводу міста, бо у нас нас дуже часто була відсутня вода. У такому випадку, якщо ми не маємо змоги організувати гаряче харчування, то можемо замінити його грошовою компенсацією батькам”, — розповіла Валентина Адаменко.

За її словами, за вересень ті батьки, які надали довідки щодо пільг, до кінця жовтня отримають грошову компенсацію.

Від початку нового навчального року у кожній школі працює буфет, і діти мали змогу купувати випічку, чай, какао, іншу продукцію, все те, що є за санітарним регламентом. Але у зв’язку з тим, що вийшла постанова, то тут йде обов’язкова організація гарячого харчування і немає вибору, бо чітко написано: організувати — і субвенція йде на оплату продуктів харчування. В наших школах всі їдальні були забезпечені холодильним обладнанням і електричними плитами та всім необхідним. Воно ніде не ділося, є на місцях. Люди, які працювали, теж повернулися і ми за тиждень відновили харчування. З 14 жовтня ми годуємо гарячими обідами 2998 учнів початкових класів. Також це стосується і пільгових категорій, яким ми вже замінимо компенсацію на гаряче харчування”, — сказала Валентина Адаменко.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img