Свіжі новини
ГоловнаПодіїКерівник житомирського водоканалу розповів про причини аварійних скидів у водойми біля міста

Керівник житомирського водоканалу розповів про причини аварійних скидів у водойми біля міста

Станом на середину жовтня 2024 року на комунальному підприємстві “Житомирводоканал” працює один скид промивних вод та один скид каналізаційних стоків. Ще один скид каналізаційних стоків на реконструкції. Чи всі стоки, які потрапляють у водойми, здійснює “Житомирводоканал” і які причини аварійних скидів розповів керівник цього КП Роман Ілик.

За словами директора “Житомирводоканалу” Романа Ілика, комунальне підприємство має три скиди у річку Тетерів: один скид промивних вод та два — каналізаційні. Один з каналізаційних скидів наразі не використовується, бо очисні споруди на майданчику ОСК-2 на реконструкції. Роман Ілик розповів, що комунальне підприємство скидає у річку воду, яка відповідає встановленим гранично допустимим концентраціям, пише Суспільне.

“Зараз ми знаходимось на першому скиді. Це скид промивних вод в річку Тетерів з водопровідних очисних споруд. Вода тут скидається чиста — та, яка піднялась з річки, і, пройшовши процедур коагулювання чи флоакулювання, залишки води назад повертаються в річку. Взагалі тече чиста вода. Це промивні води з водопровідних очисних споруд”, — сказав Роман Ілик.

За інформацією Романа Ілика, наразі у Житомирі працює також один скид каналізаційних стоків. На очисних спорудах стоки очищаються та повертаються до річки Тетерів, розповів Роман Ілик. За його словами, аварійні скиди трапляються через застарілі очисні споруди.

“Очисні споруди практично ніде не побудовані нові, не реконструйовані, працюють з 50-60-х років минулого століття на межі своїх можливостей. Наш скид практично знаходиться в межах гранично допустимих концентрацій, які нам встановлює Державна екологічна служба. Але деколи буває так, що обладнання ламається, тому що воно старе. Деколи великі дощі, сильні опади, і очисні споруди не можуть їх пропустити правильно, і проходить винос мулу, коли багато стоків надходить на очисні споруди”, — пояснив директор водоканалу.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img