Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирські десантники розповіли, як на «Мардері» нищать ворога на Курщині

Житомирські десантники розповіли, як на «Мардері» нищать ворога на Курщині

Відділення комунікацій 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України 15 жовтня опублікувало у Facebook відео про успішну роботу десантників у Курській області.

«Телеканал 1+1 у своєму сюжеті розповідає про успішну роботу Поліських десантників, які виконують завдання на Курщині. Про їх роботу та знищення ворога, дивіться в сюжеті», – йдеться в дописі.

Зауважимо, у відеосюжеті йдеться про те, що після боїв під Торецьком легендарна 95-та стала другим ешелоном, який заходив на Курщину. 95-ту бригаду підкріпили німецькими машинами – «Мардерами», які дуже суттєво допомогли у боях.

«Хлопці були на першому поверсі, а я працював по другому. То чесно рученята трохи трусилися, щоб не дай боже ствола вниз не опустити», – розповідає військовослужбовець 95-ї бригади «Шершень».

20-міліметрову гармату, яка стоїть на «Мардері», десантники ще називають снайперською, бо дозволяє стріляти по ворогу з далекої відстані, але у тому бою екіпаж підійшов дуже близько до будівлі.

«До споруди було метрів 10 і ми боялися, щоб не зачепити самих себе. Є осколково-фугасні, а вони трохи біди роблять», – розповідає військовослужбовець 95-ї бригади «Кабан».

Таких машин в усіх ЗСУ – трохи більше сотні. 95-та – одна з останніх бригад, яка отримала «Мардери» і відправилася на них штурмувати Курщину.

«Екіпаж цієї машини – колишні штурмовики, хлопці півтора року були у піхоті. «Сонік» – родом із Криму, «Кабан» – з Харкова, а «Шершень» – з Часового Яру. Їх об’єднала війна та маруновий берет, але найбільше – бажання вигнати ворога зі свого дому та підтримати вогнем своїх побратимів», – зазначають у відеосюжеті.

Довідково: «Мардер» (Marder) – німецька гусенична бойова машина піхоти концерну Rheinmetall.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img