Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині повітряна тривога тривала понад 10 годин

На Житомирщині повітряна тривога тривала понад 10 годин

 В ніч з 15 на 16 жовтня російські війська масовано атакували територію України ударними БпЛА типу “Shahed”. На Житомирщині під час найдовшої за тривалістю з початку 2024 року повітряної тривоги лунали звуки вибухів — по “шахедах” працювали сили протиповітряної оборони.

Про збиття над територією Житомирської області “шахедів” поінформували в своєму Telegram у ранковому зведенні 16 жовтня Повітряні Сили ЗСУ.

У повідомленні сказано, що станом на 07:00 в результаті протиповітряного бою сили ППО збили 51 ударний дрон в 14 областях України, серед яких і Житомирщина.

Крім Житомирської області, “шахеди” збивали також у Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Всього по Україні в ніч з 15 на 16 жовтня війська РФ запустили 136 ударних БпЛА. Станом на сьому годину ранку 16 жовтня 51 дрон збили, ще 60 дронів були локаційно втрачені, понад 20 — досі все ще перебували в повітряному просторі України, повідомили в Повітряних Силах.

Оголосили повітряну тривогу на Житомирщині 15 жовтня о 22:29. Упродовж ночі та зранку Повітряні Сили ЗСУ повідомляли про загрозу застосування ударних БпЛА як в Житомирській області, так і в межах Житомира.

Для Житомирщини це наймасштабніша повітряна тривога з початку 2024 року, яка тривала 10 годин.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img