Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяЦукор у цьому році майже не подорожчав, житомиряни  купують його переважно на ринках

Цукор у цьому році майже не подорожчав, житомиряни  купують його переважно на ринках

Цукор залишився одним із небагатьох продуктів, вартість якого протягом року майже не змінилася. Якщо торік кілограм солодкого піску коштував орієнтовно 25-26 гривень за кілограм, то зараз він коштує в середньому 28 гривень. Але такою є ціна на Житньому ринку, у стихійних торговців, які продають цукор вже фасованим у торбинах і мішках. У магазинах і маркетах його вартість здебільшого «стартує» з 32 гривень за кілограм. Зрозуміло, що переважна більшість мешканців обласного центру купують цукор на ринках, де він трохи дешевший, однак не факт, що якісніший або не розмішаний з крейдою, наприклад.

В області, як і в Україні, стартував цукроварильний сезон, однак на ціну продукту це вплинуло мало, адже залишилися ще так звані перехідні (торішні) запаси, отож дефіциту не передбачається.

Відомо, що торік два заводи в області забезпечили виробництво понад 60 тис. тонн переробленого цукру. У цьому році, схоже, буде працювати один. ПрАТ «Червонський цукровик» розпочинати переробку цукросировини поки не планує. Тепер одна надія на ТОВ «Сігнет-Центр», яке виростило цьогоріч чималі обсяги цукрових буряків.

Експерти стверджують, що на внутрішньому ринку цукру буде вдосталь, а ось експортні поставки можуть бути меншими. Та, схоже, житомирян це мало хвилює — вони вже розпочали робити «солодкі» запаси на зиму.

Володимир Суботенко

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img