Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі не вистачає бригад для прочищення каналізаційних мереж

У Житомирі не вистачає бригад для прочищення каналізаційних мереж

Станом на 16 жовтня на диспетчерську службу КП “Житомирводоканал” від жителів Житомирської громади надійшло 68 заявок на прочищення каналізаційних стоків. Черга із заявок може зростати і надалі — на підприємстві через недоукомплектованість бригад цеху із експлуатації каналізаційних мереж працівники не встигають обслуговувати всі локації.

Про це Суспільному розповіла керівниця інформаційного центру КП “Житомирводоканал” Сніжана Герасимчук.

“Маємо серйозну проблему: на підприємстві не вистачає фахівців у цеху з експлуатації каналізаційних мереж. Наразі у відділі працює 18 працівників. Каналізаційні мережі міста обслуговує 3 бригади. Одна із них — ремонтна, яка займається відновленням цілісності каналізаційних мереж, дві — прочищають затори у трубах: одна у Богунському районі, інша — у Корольовському” , — сказала Сніжана Герасимчук.

За словами представниці водоканалу, кадрова криза на підприємстві виникла після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну: деякі працівники звільнилися, один мобілізувався. Наразі 30 співробітників водоканалу захищають Україну від нападу армії РФ. Із 24 лютого 2022 року цех із експлуатації каналізаційних мереж не поповнився жодним працівником. Часто-густо роботи цього відділу натомість виконують фахівці інших відділів, зокрема, цеху з експлуатації водогінних мереж.

Сніжана Герасимчук розповіла, що станом на 16 жовтня зареєстровано 37 повідомлень про каналізаційні затори у Богунському районі і 31 повідомлення — у Корольовському.

“Виконати всі і одночасно ми не в змозі. Світловий день короткий. А для ліквідації заторів — у залежності від засміченості потрібно від 20 хвилин до 3 годин. Найбільш прикрим є те, що неодноразово ми отримуємо заявки на очищення каналізаційних мереж за тими ж адресами, за якими наші бригади вже виїжджали декілька разів. Наприклад, вулиця Ціолковського, 3. А відтак людська недбалість щодо використання власних унітазів вражає. Поки що люди тільки вимагають від комунальників усувати незручності, а про свій обов’язок відповідальніше ставитися до використання спільного майна комунальної власності громади забувають” , — сказала Сніжана Герасимчук.

У Житомир утворилися черги із заявок на прочищення каналізаційних мереж — що сталося
Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img