Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитель Бердичівщини знайшов на вулиці кредитку та витратив майже 25 тис. грн

Житель Бердичівщини знайшов на вулиці кредитку та витратив майже 25 тис. грн

Бердичівські оперативники встановили причетного до крадіжки з банківської картки.

Про це 16 жовтня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Житель Швайківської громади підозрюється у користуванні кредиткою бердичівця. Чоловік розраховувався чужим платіжним засобом у магазинах, витративши 24,5 тисячі гривень. Поліцейські встановили його причетність до незаконних дій, проводячи перевірку за заявою 64-річного містянина. Заявник розповів, що про зникнення грошей з картки він дізнався від працівників банку, до яких звернувся з приводу надходження телефонного дзвінка про непогашений кредит, який він не оформлював», – повідомили правоохоронці.

Поліцейські на підставі виписок з фінансового рахунку потерпілого встановили, де й коли проводились розрахунки платіжним засобом. Також з’ясували, що це робив 32-річний житель с. Райків. Чоловік у вчиненому зізнався та пояснив, що знайшов картку на вулиці райцентру. Тож робив закупи, аж поки не закінчилися гроші.

Днями слідчі поліції, за погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою, повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України. За таку витівку чоловікові може загрожувати ув’язнення від 5 до 8 років.

Правоохоронці інформують: знайдені банківські картки можна принести до найближчої фінансової установи або до відділку поліції, чи зателефонувати за номером, вказаним на платіжному засобі до банку й повідомити про знахідку.

«Якщо ви втратили банківську картку – негайно зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи й заблокуйте можливість її використання або ж скористайтеся функцією блокування у вашому мобільному додатку», – наголошують правоохоронці.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img