Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяБудинок у Житомирі з найцікавішими історичними та архітектурними нашаруваннями. ФОТО

Будинок у Житомирі з найцікавішими історичними та архітектурними нашаруваннями. ФОТО

Це будинок за адресою: вулиця Михайлівська, 9 у Житомирі.

Цей будинок має чи не найцікавіші історичні та архітектурні нашарування, адже пережив значні руйнування під час другої світової та реконструкцію в 1953 році.

Сам будинок збудований на початку 20ст. в стилі еклектика, фасад комбінує в собі багато деталей з романської архітектури, ренесансної та навіть частково барокової. Оригінальний вигяд був все-таки істотно іншим, саме зі сторони Михайлівської, адже фасад мав не один ризаліт, а два по кінцям і три вікна між ними. З середнього вікна був вихід на балкон, який ймовірно перенесли або відновили вже під час реконструкції в нове місце, на місце еркеру. Ну і сам еркер, який дуже виділявся, адже був на куті вулиць і мав досить харизматичний вигляд. На жаль, він не зберігся, так само, як і дах, який також був дуже виразним, мав декілька веж та загалом не маленьку форму, адже будинок, можливо, мав ще й мансарду.

Загалом сьогодні вигляд будинку всеодно захоплюючий, адже пророблена реконструкція хоч була і не зовсім автентичною, але доволі якісною, тому сьогодні ми маємо таку чудову, з насиченою історією памʼятку архітектури

Житомир Urban News

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img