Свіжі новини
ГоловнаТехнодрайв5 нових пристроїв, які Apple представить у жовтні 2024 року

5 нових пристроїв, які Apple представить у жовтні 2024 року

Якщо ви думаєте, що останні новинки від Apple на 2024 рік були показані у вересні, то це не так. Є ще кілька пристроїв, які у компанії заплановані цього року. Їх, звісно, залишилося не так багато, але дещо цікаве нам все-таки покажуть.

Новий Макбук Про 2024

Ми вже точно знаємо, що MacBook Pro M4 у базовій версії отримає 16 ГБ оперативної пам’яті, а зовні буде виглядати як торішня модель. Природно, найголовніша зміна буде у нього під капотом, і це процесор Apple M4. Швидший, потужніший, більш пристосований для нейромереж. Але це лише базова модель зі звичайним M4.

Не варто забувати про те, що в Apple є ще дві версії MacBook Pro. Одна з них отримає чіпсет M4 Pro, а інша M4 Max. Обидва ці ноутбуки можна вибрати з діагоналлю екрана 14 або 16 дюймів, тож можна сміливо сказати, що цього місяця Apple покаже найпродуктивніші ноутбуки у своїй лінійці на найближчий рік. З точки зору дизайну ніяких нововведень тут теж чекати не варто. Apple експлуатуватиме цей зовнішній вигляд для своїх комп’ютерів ще кілька поколінь, тож якщо вам цікаво, який вигляд матимуть MacBook Pro M4 Pro або M4 Max, то можете відкрити минулорічні варіанти.

Яким буде Mac mini M4

Разом з новими MacBook Pro оновиться і найкомпактніший комп’ютер Apple Mac mini. Найцікавіше полягає в тому, що купертинівці збираються серйозно переробити його дизайн. Комп’ютер стане значно меншим і за своїми габаритами більше нагадуватиме Apple TV, просто збільшену за висотою. До того ж уперше Mac mini повністю позбудеться роз’ємів USB-A.

Тепер замість них використовуватимуться USB-C, і кілька з них розташуються на передній панелі компактного комп’ютера Apple. Але оновлення дизайну – це не єдине нововведення новенького Mac mini. Він пропонуватиметься з процесорами M4 або M4 Pro з мінімальним об’ємом оперативної пам’яті 16 ГБ. Вийде чудова компактна машинка для роботи, а в деяких випадках і для ігор. Цікаво, як буде реалізовано охолодження, але про це раніше, ніж після представлення нових гаджетів, ми не дізнаємося.

Моноблок iMac 24 з процесором M4

Mac mini буде не єдиним стаціонарним комп’ютером, який Apple оновить до кінця 2024 року. Очікується, що купертинівці порадують нас ще й новою версією iMac 24. Свіжий дизайн? Не цього разу. Ті самі кольори корпусу і той самий зовнішній вигляд. А ось процесор у комп’ютері буде інший. Замість M3 буде використовуватися більш просунутий M4 з мінімальним об’ємом ОЗП 16 ГБ.

Але дещо цікаве від нового iMac все-таки варто почекати, і це комплектні аксесуари. З високою часткою ймовірності Magic Keyboard, Magic Mouse і Magic Trackpad отримають підтримку USB-C. Apple перевела на цей роз’єм уже всі свої пристрої та аксесуари, за винятком цих трьох, і саме час оновити ще й їх. Навряд чи тут можна чекати щось нове з погляду зовнішнього вигляду або якихось можливостей, але ось новий роз’єм має пристойно додати зручності під час заряджання.

Характеристики iPad mini 7

Ну і, звісно ж, на нас чекає новий iPad mini. Попередня версія вийшла аж наприкінці 2021 року і відтоді не отримала жодного апдейту з точки зору заліза. Тож пристрою вже майже три роки, а отже, саме час освіжити і його. Дизайн планшета залишиться колишнім, за винятком кольорів, які Apple традиційно оновлює в кожному поколінні, а ось над дисплеєм у компанії як слід попрацюють. Не чекайте від нього OLED, а ось позбавлення від желейного ефекту при прокручуванні цілком собі реально. Apple придумала, як це можна зробити.

До того ж новий iPad mini буде оснащений процесором Apple A18, а отже, консольні ААА-ігри, топова продуктивність і підтримка Apple Intelligence тут теж буде. Як і в будь-якого планшета Apple, не обійдеться без стилуса Apple Pencil. iPad mini 7-го покоління, за чутками, буде підтримувати Apple Pencil Pro, представлений у травні цього року, а отже, любителі малювати точно зможуть реалізувати всю свою фантазію. Щоправда, на маленькому екрані робити це не дуже зручно, але тут кожен сам вирішує, де йому краще творити.

Коли вийде новий iPad

І якщо всі пристрої, які ми перерахували раніше, вийдуть практично зі 100-відсотковою ймовірністю, то є ще один гаджет, який Apple не оновлювала ось уже два роки, і це базовий iPad. У ньому встановлено вже старенький процесор Apple A14 Bionic, який дебютував в iPhone 12, а отже, саме час оновити і його.

Щоправда, жодних більш-менш схожих на правду чуток з приводу iPad 11-го покоління не було.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img