Свіжі новини
ГоловнаСвітСан-Франциско, США. ФОТО

Сан-Франциско, США. ФОТО

Сан-Франциско – мальовниче місто, розташоване на західному узбережжі США.

Це місто знамените своєю красою та архітектурою, а також безліччю цікавих пам’яток. Серед них: «Золоті ворота», Алькатрас, Китайський квартал і багато іншого. У місті також багато парків, де можна прогулятися, насолодитися красою природи і відчути свободу. Крім того, Сан-Франциско – це головний культурний центр США, тут безліч концертів, виставок та інших культурних заходів, які приваблюють туристів з усього світу.

  1. Сан-Франциско розташоване на семи пагорбах – це одне з небагатьох міст у світі, яке розташоване на такій кількості пагорбів.
  2. Найкрутіший підйом у Сан-Франциско знаходиться на кривому мосту Ломбард-стріт.
  3. Сан-Франциско було засновано 1776 року іспанськими колонізаторами і тому має багату історію іспанської культури.
  4. У місті є понад 50 тисяч безкоштовних паркувальних місць, що є одним із найвищих показників у світі.
  5. Сан-Франциско є столицею геїв і лесбійок. На вулицях міста ви можете побачити безліч хіпі, панків і LGBTQ активістів.
  6. Сан-Франциско повністю заборонила використання одноразових пластикових виробів, як-от стаканчики для кави та прилади для їжі і навіть пакетики.
  7. Головна визначна пам’ятка міста – знаменитий золотий міст – був збудований у доволі екстремальних умовах і погодних умовах, унаслідок чого загинуло 11 осіб.
  8. У 1950-х і 1960-х роках Сан-Франциско став справжнім центром антивоєнного руху і боротьби за права меншин. Тут відбулися масштабні демонстрації проти В’єтнамської війни.
  9. У центрі Сан-Франциско є музей, повністю присвячений життю і творчості Чарлі Чапліна. Музей розташований у будинку, де Чаплін жив у 1915-1916 роках.
  10. Сан-Франциско – це батьківщина багатьох відомих технологічних компаній, таких як Apple, Twitter і Airbnb. Крім того, тут розташовано багато стартапів та інкубаторів, що роблять місто столицею інновацій.
Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img