Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирському онкодиспансері можна пройти безоплатні дослідження для раннього виявлення онкозахворювання

У Житомирському онкодиспансері можна пройти безоплатні дослідження для раннього виявлення онкозахворювання

У Житомирській області щорічно майже 3,5 тис. жителів дізнаються про онкологічний діагноз. На жаль, в останні роки збільшується кількість пацієнтів, у яких виявляють онкологію на пізніх стадіях захворюваності, і в таких випадках хвороба важко піддається лікуванню і не гарантується позитивного результату.

Тому для успішного лікування онкопатологій дуже важливу роль відіграє їх раннє виявлення. Чим швидше пацієнт повідомить про свої симптоми лікарю, тим швидше можна буде почати вирішувати проблему, тим ефективніше буде лікування.

«Через пандемію коронавірусної хвороби та російську агресію в Україні суттєво зменшилась кількість звернень жителів області до лікарів задля проходження профілактичних оглядів. Як наслідок – маємо зростання онкологічних хвороб, виявлених на пізніх стадіях, а це сильно впливає на ефективність та тривалість лікування. Тому радимо за найпершої можливості потурбуватись про своє здоров’я та здійснити профілактичне відвідування лікаря, особливо, коли помітили якісь негативні зміни у своєму організмі. Важливо пам’ятати, що при виявленні патологій на ранніх стадіях майже 100% онкологічних захворювань виліковні», — розповів директор Житомирського онкодиспансеру Ігор Сабадаш.

Керівник закладу повідомив, що в Житомирському онкодиспансері в рамках Програми медичних гарантій можна пройти шість безкоштовних досліджень, що дозволяють виявити онкологію на ранніх стадіях:

– мамографія — обстеження молочних залоз;

– гістероскопія — обстеження матки;

– езофагогастродуоденоскопія (гастроскопія) — обстеження стравоходу і шлунка;

– колоноскопія — обстеження товстого кишківника;

– цистоскопія — обстеження сечового міхура;

– бронхоскопія — обстеження трахеї та бронхів.

Під час проведення обстежень у Житомирському онкодиспансері пацієнтам безоплатно гарантується:

– консультація лікаря,

– безпосередньо дослідження,

– аналіз і опис результатів,

– місцева або загальна анестезія під час проведення гістероскопії, бронхоскопії, езофагогастродуоденоскопії, колоноскопії та цистоскопії тощо.

Аби безоплатно пройти дослідження у Житомирському обласному онкодиспансері, необхідно мати направлення від сімейного лікаря, з яким укладена декларація, або направлення лікуючого лікаря.

Записатись для проходження профілактичного дослідження можна за номерами телефонів: +38 (0412) 43-42-09; +38 (068) 98-77-834 або онлайн на сайті Житомирського обласного онкодиспансеру.

Раннє виявлення хвороби підвищує шанси на успішне лікування.

Бережіть своє здоров’я!


Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img