Свіжі новини
ГоловнаПодіїГоловний офіс «Сінево» арештовано

Головний офіс «Сінево» арештовано

ДБР наклало арешт на головну будівлю лабораторій «Сінево», внаслідок чого робота компанії може бути призупинена.

Про це медична лабораторія повідомляє у Facebook.

Представники компанії стверджують, що арешт накладено безпідставно.

«Внаслідок безпідставного та протизаконного арешту, накладеного ДБР на будівлю головного офісу і центральної лабораторії «Сінево» в Києві, невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі. А це призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій «Сінево» в Україні. Через незаконний арешт, без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця. В тому числі ті, хто обслуговується мережею «Сінево» на безоплатній основі», — йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, наслідком арешту стане втрата бюджетом України сотні мільйонів гривень податків і зборів, більше ніж 2300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде нанесена непоправна шкода.

У «Сінево» зазначають, що кримінальне провадження, у рамках якого ДБР було накладено арешт на будівлю, ведеться за фактом незаконного виведення з держвласності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 року.

У компанії заперечують причетність міжнародної групи Medicover до кримінальної справи. Там наголошують, що на момент придбання будівлі в 2010 році, вона знаходилася в приватній власності, а не належала державі, відповідно, будівля жодним чином не могла бути виведена з державної власності в 2016-2021 роках.

«В ході реконструкції площа будівлі була збільшена більше ніж втричі. А за законодавством України, після такої реконструкції, будівля вважається новоствореним її власником об’єктом. Вищезазначене, в свою чергу, додатково доводить неправомірність накладеного ДБР арешту», — додають у «Сінево».

На думку представників компанії, арешт є прямим проявом тиску на міжнародну групу Medicover та лабораторію Сінево Україна.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img