Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаНа Житомирщині поліцейські задокументували 90 фактів продажу неповнолітнім цигарок та алкоголю

На Житомирщині поліцейські задокументували 90 фактів продажу неповнолітнім цигарок та алкоголю

З початку року у регіоні Ювенальна Превенція Житомирської області задокументувала майже 90 фактів продажу алкогольних напоїв чи цигарок особам, які не досягли повноліття. До відповідальності притягнуті і продавці, і власники торговельних закладів. Про це повідомляє ГУНП у Житомирській області.

На території Житомирщини тривають превентивні заходи поліції, відпрацювання окремих населених пунктів для профілактики та припинення правопорушень як адміністративного, так і кримінального характеру. Так, під час рейдів ювенальні поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з власниками та продавцями торговельних закладів. Їм нагадують норми чинного законодавства та наголошують на забороні продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

«Упродовж жовтня поліцейські у різних громадах області задокументували 7 фактів продажу заборонених товарів особам, які не досягли повноліття. А загалом з початку року таких випадків виявлено та зафіксовано 87: у громадах Житомирського району – 43, (у місті Житомирі – 15), Коростенського – 17, Новоград-Волинського – 14, Бердичівського – 13.

Усі матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму майже 90 тисяч гривень тисячі гривень», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали і до органів Державної податкової служби, за результатами розгляду яких власники торгівельних закладів сплатили 136 тисяч гривень штрафів. Також були анульовані 5 ліцензій на продаж підакцизних товарів.

Правоохоронці закликають громадян відповідально ставитись до визначених законодавством норм і правил поведінки, особливо якщо мова йде про належне виховання дітей і їх безпеку. Будьте прикладом для молоді: не порушуйте і не сприяйте вчиненню протиправних діянь дітьми і підлітками.

На Житомирщині поліцейські задокументували 90 фактів продажу неповнолітнім цигарок та алкоголю
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img