Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЕксперти оцінили ймовірність нового наступу Росії з Білорусі

Експерти оцінили ймовірність нового наступу Росії з Білорусі

Відкриття другого фронту в Білорусі може розглядатися Росією, скоріше як відволікаючий маневр, який справді може скувати сили ЗСУ на півночі і сповільнити або навіть призупинити просування на півдні та сході.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна “Чого чекати від війни з Росією у 2023 році і від чого залежатиме перемога України “.

Як зазначається у матеріалі, навіть якщо припустити, що агресор справді виношує план повторного наступу на північ, їм навряд чи вдасться захопити столицю чи якусь із областей.

Перша причина – ті самі проблеми з оснащенням російського угруповання та питання до професійності їх новобранців. Друга – на порядок вища готовність зустрічати ворога у наших військ.

“Якщо це в них вийде, як вони собі думають – то вони зможуть, відтягнувши ЗСУ на північ, якось зламати ситуацію або принаймні зупинити свій провал на сході та півдні, де українська армія, вочевидь, готується до наступальних операцій. Але я не бачу у них можливості реалізувати ці плани”, – вважає директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

Може вийти так, продовжив співрозмовник, що поки Росія у лютому зосереджуватиме основні зусилля біля наших північних кордонів, українська армія вже закінчуватиме деокупацію Донбасу та підступить до Криму. І тоді противнику доведеться гнати особовий склад із Білорусі, щоб хоч якось зупинити ті процеси, які на той час можуть вже набути незворотного характеру. Тому жодних шансів у Росії зламати ситуацію на свою користь не проглядається, уточнив Самусь.

У них просто фізично немає таких можливостей, тому що вони надали нам дуже серйозну послугу, знищивши свою систему мобілізаційного розгортання. Це визнав навіть Путін. У своїй нещодавній промові він сказав, що “виявлено певні недоліки”. Це має на увазі системні складнощі та втрати. Щоб створити цю систему, їм потрібно вивести війну з гарячої фази, а потім близько 2-3 років”, – каже військовий експерт, полковник Сергій Грабський.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img