Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі збирають підписи проти виділення грошей на ремонт парків і скверів

У Житомирі збирають підписи проти виділення грошей на ремонт парків і скверів

До кінця 2023 року у Житомирі планують витратити 50 мільйонів гривень на ремонт 14 парків та скверів міста. Житомирянин Дмитро Лядов зареєстрував електронну петицію “Про відмову від значних витрат на декоративні ділянки міста” з проханням перенаправити виділені гроші на підтримку українських військових.

Електронну петицію Дмитро Лядов зареєстрував 17 квітня. Станом на 10 травня вона отримала 288 з необхідних для розгляду трьохсот голосів.

“У нас триває війна, і витрачати гроші необдумано, скажімо так, я не вважаю доцільним. Краще відправити ці гроші у більш продуктивні справи, щоб війна швидше закінчилася. Не можна звикати до війни – до неї не вдасться звикнути. Краще допомогти волонтерам, військовим, медикам – будь-кому, щоб пришвидшити наше єднання, нашу перемогу”, – каже Дмитро.

50 мільйонів гривень на ремонт скверів та парків депутати Житомирської міськради виділили на сесії 23 лютого 2023 року. Начальник управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Глазунов говорить, що зараз вже почали роботи у шести скверах в різних районах міста.

“На сьогодні проведено близько десяти закупівель по скверах та тротуарах – по цих об’єктах ми проводимо тендери на виготовлення проєктно-кошторисної документації, – каже чиновник. – Гроші виділені, роботи на деяких об’єктах вже почали: на вулиці Героїв Пожежних, перехідний об’єкт на вулиці Троянівській, новий об’єкт на перехресті вулиць Князів Острозьких та Шевченка, Князів Острозьких та Київська. Буде оголошено тендер, зараз проєктується благоустрій тротуарів на вулиці Покровській, 159, та оновлення скверу на вулиці Покровській навпроти міської архітектури. На всіх скверах оновлюватимуть освітлення, встановлюючи “ледівські” ліхтарі, та облаштовуватимуть відеонагляд і автоматичний полив газонів”.

Зранку 10 травня у сквері на розі Троянівської та Радивілівської працювала техніка та чотири будівельники. Чоловіки рівняють алеї, копають траншеї та викорчовують старе коріння. Завершити роботи мають за два тижні.

“Будемо укладати тут тротуарну плитку, встановлювати зовнішнє освітлення, систему відеонагляду і лавки. Оформимо зелений ландшафт, засіємо газонною травою, зробимо гарне планування алей – сподіваємося, буде красиво”, – розповів головний інженер підприємства-підрядника Микола Шевчук.

Оновлення планують і у сквері на вулиці Покровській, 159. Житомирянки Ольга та Надія кажуть, що відпочивають тут щодня, і не проти, аби сквер відремонтували, якщо це зробить його комфортнішим для прогулянок мам з дітьми.

Олексій до Житомира переїхав недавно. Робити щось зі сквером, говорить, треба – принаймні, хоча б скопати та посадити квіти, окультуривши його.

А от житомирянка Вікторія ідею з ремонтами скверів та парків під час війни не підтримує.

“Вважаю, що зараз у нас в країні зробити парк – це не найголовніше, адже зараз йде війна. Краще б ці гроші віддали на потреби ЗСУ, допомогли б військовим, а не парки реконструювали”
, – каже житомирянка.

Директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євген Черниш сказав кореспондентам, що петицію Дмитра Лядова розглядатимуть депутати міськради.

“Сесія міської ради має визначитися саме з формою реагування на електронну петицію. Як на мене, недоцільно припиняти роботи, які вже розпочаті, на етапі коли все демонтовано, розрито, знято покриття. В даному випадку щодо кожного окремого об’єкту треба розглядати окремо“, – відповів чиновник.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img