Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа території одного з лісових господарств Житомирщини можна зустріти унікальну рослину –...

На території одного з лісових господарств Житомирщини можна зустріти унікальну рослину – страусове перо

Страусове перо звичайне – один з найпопулярніших видів папороті, який цінують за невибагливість, тіньовитривалість, морозостійкість і пишне ажурне листя. Його широко використовують як у солітерних посадках, так і для створення декоративних композицій при озелененні садів та парків. Його назва безпосередньо визначається формою листа, що нагадує пір\’я страуса.

Про це інформує Столичний лісовий офіс.

“Страусове перо дуже рано виходить із зимівлі та з\’являється вони при встановленні стійкого тепла, зазвичай наприкінці квітня – початку травня. Спочатку це пухнасті, щільні, загорнуті всередину пагони, які поступово відростають і одночасно розпрямляються. До кінця травня чаша листя завершує своє формування. Швидко розростається – до 25 см на рік.

Цей вид папороті називають грандіозною рослиною. У висоту вона може сягати понад 180 см, має ніжно-зелене пір\’ясте листя, зібране в пучок. У центрі пучка в серпні виростає видозмінений листок бурого кольору, який дуже нагадує пташине перо. Цю рослину часто використовують, як декоративну.

Рослина досить невибаглива, але найкращі умови для неї – тінь і півтінь, що забезпечують швидкий ріст. Рослина холодостійка, не вимоглива, добре росте в різних умовах – на затінених і сонячних ділянках, на бідних і багатих ґрунтах, але обов\’язково на сирих і вологих”, – розповідають лісівники.

Також варто відзначити, що на території філії, на площі майже 30 гектар розташований ботанічний заказник «Страусове перо». Зокрема у заказнику наявні рідкісні види рослин та тварин, занесені до Червоної книги України.

На території одного з лісових господарств Житомирщини можна зустріти унікальну рослину – страусове перо
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img