Свіжі новини

ГоловнаКультураУ Житомирському геріатричному пансіонаті представники Омбудсмана виявили антисанітарію, гризунів та протерміновані ліки....

У Житомирському геріатричному пансіонаті представники Омбудсмана виявили антисанітарію, гризунів та протерміновані ліки. ФОТО

Представники Уповноваженого Верховної ради України з прав людини відвідали Житомирський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради та виявили ряд порушень.

Про це 15 червня повідомили на сайті Уповноваженого.

«Під час відвідування встановлено, що у пансіонаті не додержані вимоги зберігання продуктів харчування в холодильниках, з порушеннями зберігаються крупи, складські приміщення мають антисанітарні умови. Також адміністрацією закладу проводяться малоефективні заходи боротьби з гризунами», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при спілкуванні з підопічними та ВПО, що мешкають в пансіонаті, з’ясовано, що маломобільні особи розміщуються у кімнатах малої площі, не достатньої для вільного пересування. В деяких відділеннях пансіонату відсутні санвузли з розмежуванням за статевим принципом.

Крім того, виявлені факти неналежного виконання правил зберігання та проведення контролю якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах у медичному відділенні, що призвело до наявності значної кількості протермінованих ліків.

Разом з тим, зазначається, що на виконання рекомендації, наданої за результатами попереднього відвідування адміністрацією Житомирського геріатричного пансіонату, проведено модернізацію пандуса при вході в головну будівлю та часткового облаштовані місця загального користування поручнями для маломобільних осіб.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерує до компетентних органів відповідні листи реагування.

У разі порушення прав людини і громадянина можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

– за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

– електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua;

– зателефонувати на гарячу лінію: 0800501720.





Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img