Свіжі новини
ГоловнаПодіїБердичівський пенсіонер отримав п’ять років за поцуплений в магазині телефон

Бердичівський пенсіонер отримав п’ять років за поцуплений в магазині телефон

Історія ця сталась 8 серпня минулого року близько дев’ятої ранку. А довідатись про її деталі можна з вироку Бердичівського суду, який був нещодавно оприлюднений в офіційному реєстрі.

В магазині АТБ, що по Житомирській, 20, жінка робила покупки, а потім підійшла до пакувального столика, щоб їх перекласти до валізи. В цей момент їй зателефонували. Вона поговорила, поклала телефон на столик і продовжила збирати покупки. Потім вийшла з магазину, забувши телефон на столику.

Через деякий час, зрозумівши, що з собою немає телефону, і згадавши, де вона могла його забути, повернулась, але на столику вже було пусто. Охоронці перевірили відео з камер спостереження і виявили, що телефон забрав дідок у яскравій куртці, який купував чотири хлібини і спеціально ними закрив телефон, а потім кинув його до свого пакету.

В АТБ викликали поліцію, яка потім, за обліковими даними швидко визначила, де знаходиться телефон, і вже невдовзі була у дідуся вдома. Спочатку він підписав всі протоколи, але коли дійшла черга до суду, то винайняв адвоката та розповів суду свою версію подій.

Мовляв, йому стало в магазині погано, він не пам’ятає, як згріб з пакувального столика хлібини разом з телефоном до пакету, але потім, коли знайшов його вдома, то не знав як на нього відповідати, і чекав, коли до нього прийдуть за телефоном додому.

Суд вивчив матеріали справи, вислухав показання свідків (охоронників та адміністратора магазину) та прийшов до висновку, що скоєне пенсіонером діяння підпадає під частину 4 статті 185 Кримінального кодексу, тобто «Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від п\’яти до восьми років.»

І незважаючи на те, що обвинувачуваний не визнав свою вину, ухвалив вирок:

«Визнати обвинувачуваного винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

На підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання з випробуванням протягом 1 (одного) року іспитового строку, якщо він протягом визначеного судом строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

На підставі пунктів 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України зобов`язати періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили щодо обвинуваченого – не застосовувати.

Стягнути на користь держави процесуальні витрати за проведення Житомирським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром судових експертиз у розмірі 755 (сімсот п’ятдесят п’ять) гривень 12 копійок.»

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img